In zilele noastre exista o varietate mare de tunsori pentru copii. Daca in trecut tunsorile se axau mai mult pe stilul clasic, astazi exista multe tunsori moderne pe care le poti face. Ia-ti un cap de manechin si incearca mai multe din ele. Mai jos iti prounem cateva trucuri pe care le poti aplica.

Cu baieteii mici, de exmeplu cei cu varsta de doi ani, trebuie sa fii foarte atent, atat la tuns, cat si la alegerea coafurii. Aceasta trebuie sa-i fie comoda, sa nu incurce la masa, la jocuri sau la alte activitati. Cei mai maricei, cu varsta de peste doi ani si pana pe la 8-9, sunt foarte activi, de aceea si aici va trebui sa alegi ceva foarte comod pentru ei. Orice tunsoare o poti face pe un cap de manechin si o poti lasa la vedere, poate fi o inspiratie pentru parintii care nu mai stiu ce sa faca din podoaba capilara a piciului sau.

Nu se recomanda rasul sub zero mm, deoarece scalpul baieteilor la aceasta varsta frageda este foarte sensibil si pot aparea iritatii. Incearca tunsoarea cu prelungire pe spatele capului. Daca ai un cap de manechin cu par un pic mai lung, aceasta tunsoare iti va iesi perfect, atunci cand vei incerca sa o faci. Este o coafura interesante si multe mamici o prefera pentru copii lor, insa trebuie sa alegeti lungimea potrivita a parului la spate, astfel incat sa nu incomodeze copilul.

Ariciul este cea mai des intalnita tunsoare pentru copii, pentru ca este extrem de comfortabila pentru capul unui copil, mai ales pentru cei de 3-5 anisori. La scolile de meserii in hair styling, prima coafura care ti se va arata pe un cap de manechin, va fi ariciul. Aceasta este cea mai simpla si cea mai des intalnita. Aranjarea pe final, o poti face cum vrei, in functie de creativitatea pe care o ai.

In functie de tipul fetei, de trasaturile acesteia, poti alege si tunsoarea bob. Cel mai des, bobul este caracteristic pentru parul moale si drept, care nu se bucleaza. Daca ai un cap de manechin cu un astfel de tip de par, o poti incerca neaparat.

Indiferent de coafura pe care o vei alege pentru copilul tau, acesta va fi cel mai simpatic si dragut baiat, iar stilistul tau ii va da expresivitate prin efectuarea unei tunsori care i se va potrivi cel mai bine!