Camera copilului este ca un univers personal unde cel mic creste, evolueaza si se relaxeaza.

Majoritatea parintilor sunt in pana de idei atunci cand vine vorba de amenajarea camerei copilului, pentru ca vor sa aleaga un design potrivit si sa o faca functionala. Ideea de baza este aceea ca acest spatiu trebuie sa fie amenajat in functie de dimensiunile lui.

Daca nu te numeri printre norocosii care sa beneficieze de camere mari, va trebui sa te limitezi la suprafata disponibila. Iar pentru aceasta, va trebui sa obtii o functionalitate simpla si utila a camerei copilului care sa se limiteze la mobila care sa incorporeze sertare, dulapioare, adica lucruri care sa economiseasca spatiu.

Fie ca ai fetita sau baiat, nu este neaparat sa pui accent pe culori de gen roz, albastru, ci mai degraba pe culori si materiale naturale, usor de intretinut si pentru pardoseli din laminat.

Camera copilului ar trebui sa fie una dintre cele mai dragute si mai curate din casa. Aceasta trebuie sa fie luminoasa si confortabila, cu detalii si accesorii care sa il binedispuna pe copilul tau si sa il ajute sa de dezvolte armonios.

Copilul isi petrece o mare parte din timpul sau in camera lui, facandu-si temele, jucandu-se si odihnindu-se. De aceea, camera lui trebuie sa fie amenajata in functie de personalitatea si preferintele lui.

Pentru ca sa folosesti rational spatiul din camera copilului, trebuie sa aranjezi toate lucrurile ca la carte. Jucariile trebuie depozitate in cutii, hainutele in dulap. Iar pentru a o infrumuseta, o poti decora cu autocolante sau tablouri cu personajele lui preferate.

Pentru a-i demonstra copilului cat de mult apreciezi ceea ce face el, de exemplu cat de mult luam in consideratie talentul lui, poti decora peretii din camera cu propriile lui desene: le poti atarna cu clame pe o sfoara originala sau le poti pune in rame pe perete.

O idee buna este sa-i dezvolti copilului stima fata de familie, fata de istoria provenientei acesteia. De aceea, poti crea un arbore genealogic din poze, lipite pe ramuri.

Pernutele decorative si jucariile de plus sunt si ele de nelipsit din camera copilului. Le poti confectiona chiar impreuna cu el pentru a crea o apropiere si o comuniune ce va aduce satisfactie si parintilor si copilului.

Pentru un plus de prospetime in camera copilului, este binevenita creativitatea. Din orice material care este pe placul copilului, se pot confectiona fluturasi care poti fi atarnati de tavan sau lipiti pe perete. Acest lucru il va entuziasma si mai mult! Iar cu o anumita ocazie, ii poti asterne pe pat o lenjerie grozava cu tematica lui preferata. Pe magazinul online lenjerii-calitate.ro gasesti o varietate de lenjerii de pat pentru copii.

Ți-a plăcut articolul? Urmărește-ne și pe pagina de facebook!
Adaugă un comentariu