Corpul nostru ne transmite uneori semnale atunci când sănătatea noastră este în pericol. Puțină lume știe să facă o legătură dintre nevoia de a mânca o banană cu problemele cardiace, sau de pofta de înghețată cu diabetul. Cu alte cuvinte, anumite deficite alimentare pot semnala probleme de sănătate.
De exemplu, problemele cardiace indică lipsa de potasiu în organism. În acest caz, este indicat să adăugați în dieta zilnică fructe și legume. Dacă pielea este uscată sau se exfoliază, aveți nevoie de mai multe fructe de mare, morcov, ceapă. Tot în acest caz, acest simptom semnalează că îi lipsește iodul.
Un alt exemplu – îngălbenirea dinților. Acest simptom poate să apară nu numai de la fumat, ci și de la o deficiență de oligoelemente care pot fi compensate prin consumul de pește, banane, fasole. Ochii obosiți sau eventuale probleme de vedere, denotă lipsa vitaminei D în organism. În acest caz se recomandă consumul de pește de ocean, ouă, nuci.
Amorțeala membrelor sau a extremităților, problemele de memorie, slăbiciunea la nivelul picioarelor indică o lipsă de tiamină. Dacă simțiți aceste lucruri, creșteți aportul alimentar de spanac, drojdie de bere, pâine de secară, fasole, porumb, morcovi. Depresia, răcelile frecvente, problemele neurologice pot fi atenuate prin consumul vitaminei B3 care se găsește în carnea de vită, în special în ficatul de vită, carnea de porc slabă, mazărea verde, drojdia de bere.
Somnolența, căderea părului semnalează un deficit de piridoxină. Consumați cât mai multă fasole, orez și mazăre. Lipsa de acid folic poate duce la sângerarea gingiilor, scăderea bruscă în greutate, paloarea pielii sau inflamația tractului gastro-intestinal. Puteți înlocui acidul folic din farmacii cu alimente precum pătrunjel, broccoli, varză crudă, gătită sau murată, conopidă, carne de vită, rinichi de vită.
Scăderea imunității, insomnia, sensibilitatea la frig, frisoanele sunt cauzate de deficiența vitaminei C în organism. Consumați în acest caz mai mult ardei gras, lămâie, coacăz negru, grepfruit, merișoare, cătină, varză.
Vă dor picioarele? Vă apar pete pe piele însoțite de mâncărimi? – Organismului îi lipsesc riboflavacoizii. Încercați să introduceți în alimentație mai multe afine, prune, rodii, morcovi, sfeclă, mărar și citrice.
Sănătate multă!
Bellissime!