Mulți vor să-și schimbe viața, dar nu știu cum. Antreprenorul și scriitorul James Altuscher și-a împărtășit sfaturile cu cititorii, publicând pe blogul său o listă de adevăruri și lecții de viață pe care le-a învățat în timpul carierei sale. Poate că acestea te vor inspira să schimbi ceva în viața ta.
- Personalitatea ta este modelată de oamenii cu care-ți petreci timpul. Nu-ți pierde timpul cu cei care-ți otrăvesc viața.
- Aplică strategia Kaizen. Încearcă să obții în fiecare zi rezultate bune din activitatea care-ți place. Chiar și o îmbunătățire de 1% pe parcursul anului te va ajuta să faci progrese semnificative. Asta ar însemna mai mult decât ceea ce fac restul de 99,9% dintre persoane.
- A fi liber înseamnă a nu depinde de deciziile altor oameni în tot ceea ce se referă la dezvoltarea ta.
- Succesul și frica nu pot coexista între ele. Toate deciziile pe care le luăm se bazează fie pe dorința de a evolua, fie pe frică. Dar numai dorința de a ne dezvolta ne direcționează pe calea corectă spre succes.
- Există diferite grupuri de oameni. În mod convențional, ele pot fi notate cu semnele +, – și =.
Petrece mai mult timp cu persoane din categoria „+”. Acestea sunt acele persoane care sunt mai inteligente ca tine, sunt mai bune decât tine și de la care poți învăța multe lucruri.
Grupul celor cu „=” este reprezentat de acele persoane care se află la același nivel cu tine și cu care te poți dezvolta împreună. Iar cei care aparțin grupului cu semnul „-” sunt cei care sunt în spatele tău și pe care tu însuți îi poți învăța ceva.
- Pentru a realiza ceva în orice domeniu, este nevoie de energie: fizică, emoțională, creativă, spirituală. Încearcă să-ți suplinești fiecare dintre aceste tipuri de energie.
- Să fii sănătos fizic, să mănânci bine, să te miști mai mult și să dormi suficient. Aceștia sunt factorii principali ai sănătății.
- Pentru ca să fii sănătos din punct de vedere emoțional, petrece mai mult timp cu cei care te iubesc și te apreciază.
- Pentru dezvoltarea potențialului creativ, scrie în fiecare zi 10 idei noi. Nu contează dacă sunt bune sau rele. Potrivit lui Altusher, după trei luni vei avea o super capacitate de a genera idei.
- Pentru a-ți menține echilibrul, nu te lăsa trecutul să te domine și nu gândi prea mult la viitor. Prezentul e tot ce contează.
- Întotdeauna încearcă să-i ajuți pe alții. Nu este vorba de bani, deși poți să-i împărtășești și pe aceștia uneori.
Trebuie să-ți schimbi modul de gândire: să știi să oferi, să nu aștepți beneficii și să nu regreți că pierzi ceva.
- Nu te opune principiilor. Viața este în general dificilă, dar fără loialitate față de principiile cuiva trebuie să trăiești două vieți. Acest lucru îți dă putere dar te și face slab. Prin urmare, definește-ți clar valorile și principiile și nu-ți fie frică să le urmezi.
- Îndoiește-te de tot ce crezi că știi și înțelegi. Multe lucruri care la un moment dat păreau incontestabile, s-au dovedit a fi diferite. Nu crede în ceva doar pentru că este spus sau scris. Pune-ți întotdeauna întrebări. Acest lucru îți va dezvolta gândirea sceptică și te va ajuta să reușești multe lucruri.
- Cu toții gândim irațional. Nu este surprinzător faptul că avem dreptate extrem de rar. Nu uita de acest lucru. Doar atunci abordarea succeselor și a eșecurilor va fi mult mai ușoară.
- Nu da vina pe alții pentru eșecul tău. Altuscher, de exemplu, a spus că a pierdut bani pe bursă. El a fost sfătuit să dea în judecată brokerul, dar nu a făcut asta. Altuscher credea că el însuși e vinovat, pentru că el a fost cel care a luat toate deciziile, inclusiv decizia de a urma sfatul brokerului. Recunoaște-ți mereu vina. Analizează pierderile și învață din greșeli pentru a deveni mai bun.
- Concentrează-te pe proces, nu pe rezultat. Dacă faci un efort, înveți, evoluezi, aplici sfaturile celor mai experimentați, vei fi mai bun mâine decât azi.
Rezultatul este doar o fantezie a viitorului, iar procesul este prezentul tău. Încearcă să te bucuri de el.
- Banii sunt un produs secundar al tuturor celor de mai sus.
- Relațiile sentimentale sunt produsul la tot ce am expus mai sus. Nu aștepta ca partenerul să îți ridice stima de sine. El și așa are suficiente probleme cu stima sa.
- Sănătatea este și ea un produs secundar al tuturor celor de mai sus.
- În orice obstacol se ascunde o oportunitate. Amintește-ți mereu de acest lucru și nu renunța niciodată!
Comenteaza