Acum 20 de ani, lumea avea biciclete cu un singur tip de cauciucuri – care care au fost instalate din fabrică. În prezent însă alegerea este foarte, foarte mare. Anvelopele se disting nu numai prin mărime, ci și prin scop și chiar după anotimp.

La prima vedere, alegerea unui cauciuc pentru bicicletă nu este o sarcină ușoară. Există multe modele, dimensiuni, scopuri… Nu există cauciucuri universale pentru toate ocaziile. Ok, poți folosi orice tip de cauciuc pentru bicicleta ta, dar în detrimentul confortului, efortului și, cel mai important, al siguranței tale. Prin urmare, atunci când vrei să schimbi cauciucurile bicicletei, trebuie să determini pentru ce condiții le alegi și ce cerințe trebuie să îndeplinească. Fie ești pe drumeții, călătorii urbane sau curse de mare viteză, trebuie să cunoști multe detalii.

Așadar, sezonul rece a trecut, e timpul să-ți schimbi cauciucurile! Accesând magazinele online la categoria cauciucuri bicicletă 26, vei găsi o gamă variată de produse diferite de acest gen. Iată câteva puncte cheie de luat în considerare atunci când alegi un cauciuc pentru bicicletă:

Merită să ne amintim că nu există cauciucuri universale. Pentru fiecare stil și condiții de călărie, există o opțiune individuală, iar tu trebuie să o alegi pe cea mai potrivită pentru bicicleta ta.
Producătorii își echipează bicicletele cu cauciucuri pe care le consideră cele mai potrivite condițiilor de călătorie pentru care a fost concepută bicicleta. Pentru majoritatea bicicletelor XC, de exemplu, acestea sunt modele ieftine, cu bandă de rulare redusă.

Mărcile de biciclete își fabrică adesea propriile cauciucuri pentru anumite modele și este puțin probabil ca aceste cauciucuri să fie cumpărate separat de bicicliști. Noi îți oferim însă cauciucuri în mod separat și astăzi vom vorbi despre dimensiunea cauciuc bicicletă 26. Diametrul cauciucului se măsoară de regulă în inch. De exemplu, 26″x2.1″ sau 559×2.1 „sau 559×54 este lățimea cauciucului în inch după ce ai umflat roata la presiunea recomandată. Folosim ca exemplu o anvelopă de 26 „(559mm) diametru și 2,1” (54mm) lățime. Este vorba de un cauciuc ultralight pentru biciclete montane de calitate. Este potrivit pentru un teren accidentat și chiar și te poate surprinde pe vreme ploioasă!

Cauciucul cu diametrul de 26 inch este unul dintre cele mai late. Și pentru că sarcina principală la virare este plasată pe roata din față, trebuie să fii sigur că roțile te vor ține în siguranță la viraje. Cea mai sigură modalitate de a crește aderența roții este de a crește zona de contact a cauciucului cu un posibil obstacol. Acest lucru se face prin înlocuirea cauciucurilor înguste cu unele mai largi.
Moliciunea acestora este dată de raportul dintre polimeri și cauciuc în compoziția cauciucului. Cauciucul moale se lipește bine pe suprafețele netede și ține perfect echilibrul bicicletei la denivelări. Compușii solizi din cauciucul de 26 inch accelerează anvelopa rapid, aceasta devenind „rulantă” și „ține” perfect la viteză.

Sperăm că informațiile oferite te vor ajuta să alegi anvelopele potrivite!

Călărie plăcută și asfalt uscat!