Cancerul este una dintre cele mai comune cauze a deceselor. Boala însă poate fi tratată dacă este diagnosticată la timp. Din nefericire, simptomele timpurii ale cancerului sunt ignorate sau sunt confundate cu simptome ale unor afecțiuni necanceroase. Mai rău, semnele timpurii ale acestei boli sunt trecute cu vederea în speranţa că vor trece de la sine.

Potrivit site-ului BrightSide, există câteva simptome ale cancerului care nu trebuiesc ignorate:

1. Tusea persistentă

O tuse care durează mult timp poate să ascundă o problemă gravă la nivelul plămânilor ce nu trebuie ignorată, mai ales când este însoţită de o scădere a poftei de mâncare, o pierdere rapidă în greutate, expectoraţie cu sânge sau o respiraţie şuierătoare.

2. Mâncărimi persistente şi inexplicabile

S-ar părea că acest simptom nu are nicio legătură cu cancerul. Însă, în unele cazuri s-a demonstrat că mâncărimile pot să fie asociate cu cancerul uterin (mâncărimi genitale constante) sau cu cancerul cerebral (mâncărimi la nivelul nărilor).

3. Modificări ale tranzitului intestinal

În cazul în care apar afecțiuni la nivelul sistemului digestiv, în special vomă, sângerări sau secreții de mucus în scaun, este necesară efectuarea unor analize speciale recomandate de medicul de familie.

4. Secreţii care apar în urină

Prezenţa sângelui în urină, hipertensiune arterială, durere în zona lombară şi o stare generală de slăbiciune sunt simptome care pot semnala prezenţa unei probleme serioase la nivelul rinichilor.

5. Pierderea bruscă în greutate

Acest simptom poate să ascundă o tumoare la stomac şi este adesea însoţit de un dezgust total pentru preparatele cu carne. Boala se manifestă și printr-o senzaţie rapidă de saţietate (după porţii mici de mâncare), anemie şi o încetinire accentuată a tranzitului intestinal.

Efectuarea analizelor de rutină, ecografiile și tomografiile te pot ajuta să depistezi din timp eventuala apariție a cancerului. Pentru orice tulburare este bine să te adresezi medicului de familie pentru a te consulta și îndruma în a face ceea ce este necesar ca să previi bolile incurabile.