Fiecare din noi, probabil, caută diferite metode de a-și îmbunătăți starea sănătății. Unii optează pentru vitamine sintetice din farmacie, neconștientizând faptul că natura de fapt le poate oferi tot ce au nevoie.
Mierea este un produs minune care, încă din timpuri vechi, și-a demonstrat proprietățile de profilaxie și tratare a diferitor boli. Iată câteva lucruri care se vor schimba în organismul tău dacă vei consuma zilnic miere:
Un ten mai curat
Datorită vitaminelor A, B, C, D, K în magneziu, calciu, potasiu sau fosfor pe care le conține, mierea de albine te ajută să-ți protejezi organismul împotriva viruşilor. Aceasta are rol de antioxidant şi reprezintă un stimulator pentru metabolism și imunitate. Mai mult, datorită proprietăţilor sale calmante, tonifiante şi remineralizante, aplicată pe ten, mierea de albine curăță porii, elimină impurităţile şi revitalizează pielea feţei.
Mai puține kilograme
La o primă impresie, atunci când vrem să slăbim excludem mierea pentru că este dulce, deci ne face să credem că îngrașă. Nutriționiștii, însă, ne vor spune că ne pripim să tragem astfel de concluzii. Mierea este perfectă pentru curele de slăbire! „Mierea are putere calorică mare, dar, consumată în cantităţi mici, care nu depăşesc 40 g pe zi, are beneficii reale asupra organismului, inclusiv în timpul curelor de slăbire. Datorită substanţelor biologic active din compoziţia sa, este, de departe, de preferat zahărului şi edulcoranţilor din produsele «light» sau cu «zero calorii»”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.
Echilibrarea nivelului de colesterol
Știai sau nu, dar mierea nu conține colesterol. Mai mult, acest produs conține microelemente care contribuie la scăderea nivelului de colesterol în organism. Prin urmare, consumul zilnic moderat de miere va avea o influență pozitivă asupra stării vaselor sangvine și a sângelui, eliminând treptat colesterolul rău și echilibrând colesterolul bun.
O inimă mai sănătoasă
Consumul de miere reduce riscul de boli cardiovasculare. Fiind combinată cu țelina, de exemplu, după o cură de șase săptămâni, valorile presiunii arteriale vor scădea cu 15%, lucru care se datorează efectelor vasodilatatoare ale combinației dintre miere și țelină. Medicii afirmă că datorită antioxidanților din miere, putem preveni îngustarea vaselor sangvine și formarea trombozelor.
O memorie mai bună
Consumă miere pentru a-ți asigura buna funcționare a memoriei până la vârste înaintate! Îți propunem un remediu natural cu următoarele ingrediente care te vor ajuta să îți îmbunătățești memoria:
- 400 g de miere de albine
- 240 ml suc de lămâie
- 80 ml ulei de măsline extravirgin
Omogenizează aceste ingrediente într-o carafă, închide-o ermetic și pune-o la frigider pe 2 zile. Bea câte o linguriță de sirop în fiecare dimineață pe stomacul gol.
Somn odihnitor
Consumul de miere este recomandat și înainte de culcare. De ce? Pentru că o linguriță de miere este garanția ta că creierul va avea energie suficientă ca să funcționeze și pe timpul nopții. Cu alte cuvinte, fructoza va fi stocată sub formă de energie la nivelul ficatului, gata să fie de folos pe timpul nopții, astfel ca tu să te trezești odihnit.
Efect antidepresiv
S-a constatat că mierea este și un antidepresiv natural. Sunt mai multe alimente care furnizează un aminoacid care se numeşte triptofan, iar mierea este unul dintre ele. Triptofanul este precursorul serotoninei, denumită și „hormonul fericirii”. O linguriţă de miere consumată zilnic, în ceai sau în cafea, îţi poate oferi doza de energie de care ai nevoie pentru a face faţă oricărei provocări, cu calm!
Sănătate îți dorim!
Comenteaza