Mulți dintre noi suferă de amorțirea mâinilor, tremur sau chiar de umflarea lor. Sunt niște afecțiuni actuale, în cazul în care lucrăm mult la calculator. Totuși, dacă acestea apar prea des, trebuie să ne ascultăm organismul, or mâinile noastre ne pot avertiza despre probleme de sănătate.

Iată în ce cazuri ar trebui să te adresezi neapărat la medicul de familie:

Dureri în degetul mare și cel arătător, amorțire, înțepături

Toate acestea ne vorbesc despre sindromul de tunel carpian. De acest sindrom suferă mai mult oamenii care lucrează mult la claviaturi, la pian sau la alte instrumente.

Rănile, tăieturile sau vânătăile care se vindecă greu

Aceste lucruri vorbesc despre diabet. Dacă în afară de aceste simptome mai aveți și senzație de foame, sete, înțepături în mâini, picioare, trebuie neapărat să mergeți la medic.

Schimbarea culorii degetelor

Cauze pot fi mai multe, de exemplu, expunerea la temperaturi joase pe timp îndelungat, stres, iar aceste cauze par inofensive pe moment. Dacă insa schimbarea culorii este însoțită de mâncărime, dureri,  înțepături, amorțirea degetelor, se recomandă consultul unui medic, deoarece în acest caz poate fi vorba de ale coloanei vertebrale, ale venelor sau boli de piele.

Transpirația abundentă a palmelor

Palmele transpiră, de obicei, atunci când e cald ori avem emoții. Însă în cazul în care palmele transpiră în exces, fara acțiunea factorilor externi, atunci poate fi vorba despre hiperhidroza palmelor.

Unghii fragile

Contactul permanent cu apa, cu detergenții și alte produse chimice pot duce la deteriorarea unghiilor. Însă stratificarea plăcilor unghiilor și fragilitatea lor ne pot vorbi despre dereglări ale glandei tiroide. În acest caz, simptomele pot fi însoțite de amețeli, oboseală sau dureri în articulații.

Palme reci

În cazul în carea temperatura rece a palmelor persistă timp îndelungat și este însoțită de schimbarea culorii pielii, trebuie să mergi la medic pentru că aceste simptome vorbesc despre probleme de circulație sangvină și probleme ale sistemului nervos.

Tremuratul degetelor

Acesta poate apărea ca urmare a oboselii, în urma muncii fizice grele, dar care trece  după ce ne odihnim puțin. În cazul în care acest tremurat apare fără nici o cauză, atunci poate fi vorba despre un neajuns al vitaminei B1, B12 și E în organism.

Umflarea mâinilor

Poate fi cauzată de căldură, de excesul de săruri în organism, însă aceste simptome pot dispărea rapid de la sine. În cazul în care aceste simptome apar frecvent , se recomandă consultul medical, deoarece acestea pot semnala boli ale articulațiilor.

Schimbarea culorii unghiilor

Nivelul scăzut al hemoglobinei sau anemia se caracterizează prin înalbăstrirea unghiilor, stângăcie sau dureri și înțepături ale membrelor.

Ți-a fost util articolul? Urmărește-ne și pe pagina de facebook!
Adaugă un comentariu