Fiecare din noi își dorește să devină un om independent. Chiar de mici unii din noi încearcă să facă lucrurile singuri, să se îmbrace singur, să mănânce singur, fără ajutorul părinților sau celor apropiați, dar totodata știm că în situații mai dificile părinții te pot ajuta și susține.
Ajunși la maturitate tindem sa urmăm aceeași cale spre independență și după facultate scopul inițial e să ne construim o carieră de succes, pentru a deveni indepentenți financiar și mândri de sine.
Pe parcurs, ne dăm bine seama că lucrurile nu sunt atât de simple cum par la prima vedere și că aceasta se obține prin foarte multă muncă, favorizați fiind cei care au anumite caracteristici cheie, deaceea noi îți propunem câteva sfaturi utile pentru a te ajuta să-ți construiești cariera ta de succes, asa cum ți-ai dorit-o.
Cariera ta depinde numai de tine
De obicei, după angajare crezi că lucrurile vor evolua de la sine și că o forță nevăzută te va promova de la o funcție la alta, până visele tale de carieră se vor împlini. Stai și aștepți ziua, dar nici nu te strădui să faci ceva în plus.
Nu cădeți în această capcană. Da, uneori, vei avea ajutor din partea celor dragi sau din partea colegilor, prietenilor, dar viitorul tău depinde, exclusiv, numai de tine.
Stabilește-ți obiectivele și ia inițiativa în mâinile tale. Nu aștepta să fii rugat să faci ceva.
În loc să stai și să aștepți ca lucrurile să se rezolve de la sine, ar fi bine să fii o persoană conectată mereu la ceea ce se întâmplă în jurul tău și să încerci să găsești soluții.
Alege-ți calea singur
Doar tu singur poți decide ce este important pentru tine. Alege ținta spre o carieră sau viață de succes și mergi în direcția pe care tu singur ți-o propui, făra a fi influențat de dorințele sau preferințelor anumitor oameni din cercul tău. Astfel vei fi împlinit și mulțumit de viața pe care o ai, iar ajuns la o vârstă mai înaintată nu vei regreta ca nu ai avut curajul să-ți urmezi calea așa cum ți-ai dorit.
Nu căuta aprecierea celor din jur, fii mai încrezut
Aprecierea celor din jur e doar o motivație externă. Ea practic nimic nu înseamnă și ar putea fi ceva fals, doar pentru a nu te jigni, deci nu e ceva cert. Dacă lauda este motivația spre succes, atunci nu vei reuși niciodată. Acționează într-un mod care îți aduce satisfacție personală și mai multă încredere.
Fii mai pozitiv și încarcă-i pe oameni cu energie, dar nu o lua.
Cei care îi încarcă pe alții cu entuziasm, optimism și bucurie de a trăi, atrag spre ei si succesul. Pesimiștii, bârfitorii și oamenii cu atitudine negativă niciodată nu vor obține nimic.
O atitudine pozitivă te va ajuta să iei întotdeauna cele mai bune decizii și să faci față situațiilor stresante.
Ia aminte, că caracterul se manifestă în situații dificile
E ușor să te împrietenești cu colegii atunci cand totul e bine. Dar cum te vei manifesta într-o situație critică?
Fii sigur, că comportamentul tău nu va fi uitat. Folosește momentele de criză, pentru a te arăta din perspectivă mai bună și păstrează calmul. Nu te descărca pe colegi și nu da vina pe ei, dacă au greșit. Aceasta îți va ruina relația ta cu colegii și vei pierde toată încrederea și respectul lor.
Promovează-i pe ceilalți atunci când avansezi
Este plăcut să te urci pe treptele carierei, dar nu uita să ajuți și pe alții. Folosește noua funcție nu doar pentru propriile scopuri, dar pentru a îmbunătați viața celorlalțî. Succesul se întoarce înapoi ca bumerangul, atunci când îi ajuți pe colegi să se dezvolte în domeniul lor de activitate și să crească împreună cu tine.
Singurul cu care ar trebui să te compari, este cu tine cel de ieri
Persoanele care au capacitatea de adaptare privesc trecutul ca pe ceva din care pot învăța, dar nu rămân ancorate în el. Mai mult, aceste persoane încearcă să nu repete greșelile din trecut.
Comparându-te în mod constant cu alții, nu vei reuși, ci doar te vei simți nefericit. Încearcă să fii mai bun, decât ai fost ieri.
Pentru aceasta puneți în prim plan studiu și dezvoltarea personală.
În fiecare zi trebuie să îți dorești să fii mai bun decât în ziua precedentă.
Cel mai mare risc în carieră e să nu riști niciodată
Mulți oameni atribuie riscului o conotație negativă, se gândesc la pericol sau posibile pierderi. De ce e bine să riști? Pentru că riscul are și o conotație pozitivă, aduce cu sine șansa unui câștig.
Este important ca atunci când alegi sa îți asumi riscuri, să privești rezultatele acțiunii tale pe termen lung.
Succesul depinde adesea de posibilitatea de a-ți asuma riscul, de a învăța lecții și de a avansa.
Fără îndoială că numărul regulilor de urmat este mult mai mare, dar dacă ar fi să le rezumăm în cuvinte scurte, ele vizează cu necesitate profesionalism, sănătate, moralitate, motivare și tenacitate.
Tu cu ce ai mai completa lista de mai sus? Ce alte sfaturi ai pentru o carieră de succes sau pentru o viața independentă? Lasă-ne un comentariu cu părerea ta.
Comenteaza