În timp, realizăm că inima este organul vital care are tot mai multă nevoie de sănătate. Iată de ce, este esenţial să consumi anumite produse ce îi pot asigura buna funcționalitate.

Un impact major asupra sănătăţii noastre îl are modul de viaţă: mişcarea, mâncarea sănătoasă, modul în care reuşim să facem faţă stresului ș.a. Alimentele pe care le consumăm în fiecare zi pot fi un bun susţinător pentru sănătate sau invers – o cauză pentru declanşarea unei boli. 

Iată câteva produse alimentare pe care ar fi bine să le consumăm pentru a menţine inima într-o stare bună. Pentru că de longevitatea acestui organ depinde şi longevitatea vieţii noastre.

Baconul 

Deși nu este recomandat de către nutriționiști, baconul este un produs foarte bun pentru sănătatea inimii! Majoritatea grăsimilor din bacon o constituie acizii mononesaturati care sunt foarte benefici pentru sănătatea vaselor de sânge şi a inimii, deoarece „dizolvă” colesterolul rău. Deci, câteva feliuțe de bacon pe zi sunt chiar recomandate de medicii specialişti în cardiologie. 

Seminţele

100 de grame de seminţe de floarea soarelui conţin 10% din necesarul zilnic de magneziu, un element necesar pentru funcţionarea normală a inimii. De asemenea, aceste seminţe sunt bogate în zinc, care este de asemenea necesar pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Seminţele de dovleac sunt şi ele bogate în fibre dietetice sănătoase care reduc cantitatea de colesterol rău. Acestea conţin o cantitate mare de magneziu: 65 gr de seminţe de dovleac conţin doza zilnică a acestui element.

Berea naturală

Este cea mai accesibilă sursă de siliciu, un element care ajută la reducerea riscului de ateroscleroza, o boală care afectează vasele de sânge şi duce la atacul de cord. Pentru a obţine o doză zilnică de siliciu, este suficient să bei doar o jumătate de litru de bere, dar fără ca să consumi alimente bogate în grăsimi.

Cafeaua

Cafeaua este un adevărat elixir al vieții. Consumul moderat de cafea contribuie la reducerea aritmiei. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Sydney. Iar dacă vei bea 3 ceşcuţe de cafea pe zi, vei reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli vasculare. Important e să bei cafea neagră fără să adaugi lapte ori frişcă.

Bulionul de roşii

Lycopenul este un element important care este, practic, vital pentru inima noastră. Cu cât conţinutul său este mai scăzut în organism, cu atât este mai mare riscul de a contracta boli cardiovasculare. Doar 4 gr de bulion de roşii conţin doza zilnică de lycopen. 

Cartofii

Nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu excludem cartofii din alimentaţie, chiar dacă suntem la regim. Cartofii fierţi sau copţi fără ulei sunt foarte ok pentru o siluetă frumoasă şi pentru buna funcționalitate a inimii, și asta pentru că aceștia sunt bogați în potasiu, elemente ce ajută la reglarea tensiunii arteriale, precum şi în Vit B6 care este foarte importantă pentru crearea celulelor roşii din sânge.

Bananele

Un alt aliment care nu trebuie să lipsească de pe mesele noastre este banana. O banană pe zi te va ajuta la menţinerea nivelului necesar de Potasiu şi Sodiu, asigurând funcţionarea normală a tuturor muşchilor inimii. Este un fruct pe cât de util, pe atât de gustos!

Iaurtul

Un studiu realizat de experţi de la Universitatea Boston a confirmat că doar 2 porţii de iaurt pe zi reduc riscul de atac de cord şi accident vascular cu 30%. Important e să consumi iaurt ce nu conţine zahăr. 

Tu ce alimente benefice pentru sănătatea inimii cunoşti? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu