A trecut perioada sărbătorilor, iar tu te simți prea plin? În acest caz este foarte indicat să ajuți corpul să elimine toxinele acumulate.

Există multe soluții pentru curățarea organismului, printre care dietele alimentare, sportul și detoxifierea prin lichide. Secretul unei curățări eficiente a organismului stă în alimentele și lichidele pe care le consumi: trebuie să elimini grăsimile, produsele de panificație, alcoolul, tutunul, dar și sucurile și alte lichide ce conțin zahăr și alți aditivi.

Potrivit nutriționiștilor, regimul de detoxifiere poate să conțină ceaiuri din plante. Consumate zilnic, ceaiurile purifică sângele, te ajută să slăbești și previn multe boli. Pentru maximizarea efectelor de detoxifiere, trebuie consumate zilnic trei căni de ceai.

Există mai multe tipuri de ceai: negru, verde, alb, toate conţinând antioxidanţi şi având multe beneficii pentru sănătate. Tot ce trebuie să faci e să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţin cinci minute pentru a permite apei fierbinţi să extragă compuşii din plante.

Un studiu realizat în Olanda a stabilit că un consum regulat de ceai negru reduce riscul de accident vascular cerebral. Antioxidanţii din ceaiul negru ajută la reducerea nivelului de colesterol rău care se depune pe artere.

Un alt studiu, realizat în Statele Unite ale Americii, a stabilit că o cantitate de cinci căni de ceai negru pe zi reduce nivelul colesterolului rău cu 11%. Mai mult, antioxidanţii din ceai ameliorează circulaţia sângelui. Ceaiul negru îmbunătăţeşte și capacitatea de concentrare și funcțiile cognitive.

Ceaiul verde are și el o multitudine de beneficii pentru organism: ajută digestia, stimulează contracţiile intestinale, ajută şi la slăbit şi încetineşte asimilarea grăsimilor rele pentru organism.

Ceaiul de mentă, de exemplu, este foarte bun pentru digestie sau crampe abdominale, iar cel de ghimbir este bun pentru a combate grețurile și răul de mișcare, ajută organismul să lupte cu bacteriile și este un bun antiinflamator.

Ceaiul verde are de peste 8 -10 ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele, substanțe care opresc dezvoltarea celulelor canceroase. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din Taiwan, cei care beau zilnic o cană cu ceai verde prezintă un risc mai mic de a dezvolta cancer la plămâni, la prostată și la stomac.

Ceaiul de lavandă sau de mușețel de exemplu, relaxează corpul şi mintea, iar ceaiul de busuioc are efecte sedative.

Tu ce fel de ceai preferi?
Adaugă un comentariu