O veche zicală spune că cel care se trezește de dimineață, departe ajunge. Iar pentru că ziua bună se cunoaște de dimineață, ar fi bine să găsești câteva modalități de a schimba lucrurile în favoarea ta.
Iată câteva sfaturi pentru o dimineață reușită și plină de energie:
1. Fă cel puțin 15 minute de gimnastică.
Exercițiile fizice sunt sănătate curată. Chiar dacă sunt binevenite la orice oră a zilei, făcute de dimineață, exercițiile îți tonifiază mușchii și îți dau o senzație de vitalitate pe tot parcursul zilei. Dezvoltă-ți acest obicei: stabilește-ți un program de exerciții care ți se potrivește și lucrează la el acasă, în fiecare dimineață.
2. Bea un pahar cu apă caldă.
Oamenii de știință afirmă că un pahar cu apă călduță, băută pe stomacul gol, este ca un tratament naturist care te ajută să îți fortifici imunitatea și să eviți anumite boli. Chiar dacă ai o stare foarte bună de sănătate, îți poți face acest obicei pentru ca să îți îmbunătățești digestia și să îți detoxifici organismul. Este important să iei micul dejun la cel puțin 30 de minute după ce ai băut paharul cu apă.
3. Evită să stai pe internet.
Atunci când îți începi ziua verificând emailurile sau rețelele de socializare, îți amplifici automat nivelul de stres al organismului, pentru că nu reușești să termini lucrurile pe care le ai de făcut dimineața, nici măcar mișcare. Ca idee, poți înlocui activitatea pe net cu o muzică bună care ți-ar crea o stare de energie pozitivă.
4. Ia un mic dejun consistent.
Nutriționiștii spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Ca să ai suficientă energie și mintea pregătită pentru sarcinile ce urmează să le îndeplinești, schimbă-ți obiceiurile de dimineață, optând pentru un mic dejun care să îți asigure organismul cu proteine, fibre și carbohidrați. Astfel, vei avea parte de o capacitate mai bună de concentrare și de o stare de spirit pozitivă toată ziua.
5. Fă o listă cu lucrurile pe care ți le-ai propus să le faci pe parcursul zilei.
Dacă nu ai reușit să faci acest lucru seara, încearcă să îl faci de dimineață: stabilește-ți sarcinile și obiectivele pe care vrei să le realizezi în acea zi. De exemplu, ți-ai propus să te înscrii la un curs de educație financiară, să îți cumperi o carte nouă sau să începi un program de fitness. Provoacă-te cu mici obiective noi care îți vor face obiceiurile dimineții mai sănătoase.
Începe fiecare zi așa cum ai vrea să continue. Dacă pornești bine ziua, fii sigur că vei reuși să fii eficient și să realizezi tot ce ți-ai propus în acea zi.
Comenteaza