Primavara poate fi considerată sezonul care deschide pofta pentru salate, pentru că diversitatea legumelor proaspete este foarte mare. O salată este metoda perfectă prin care să începi acest sezon, mai ales daca vrei să-ți tii kilogramele sub control! Acest fel de mâncare este o sursă bogată de vitamina A, vitamina K, acid folic şi vitamina C, fibre dietetice şi minerale. Îți prezentăm câteva rețete de salate care vor avea cel mai benefic efect asupra organismului tău:

Salată a la grec

Ingrediente

3 roșii mari,

1 castravete,

1 ceapă roșie,

3 linguri ulei de măsline,

1 linguriță oregano uscat,

200 g brânză feta,

100 g măsline, sare și piper.

Mod de preparare:

Se spală bine legumele, iar roșiile și castraveții se taie cubulețe. Ceapa se taie felii subțiri.

Se combină roșiile, castraveții și ceapa într-un bol. Se condimentează cu sare și se lasă câteva minute pentru a se întrepătrunde aromele. Amestecul de legume se stropește cu ulei de măsline, se adaugă brânza feta tăiată cubulețe și măslinele. Se presară oregano și salata este gata!

Salată Vinegred

Ingrediente

4 cartofi roz

2 morcovi

2 svecle roșii

1 ceapă

5 castraveți murați

1 conservă de mazăre verde

50 ml ulei

Sare și piper.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, morcovii și svecla și se lasă la răcit. Se taie cubulețe și se amestecă cu restul ingredientelor. Se servește rece. Poftă bună!

Salată Șuba

Ingrediente

400 gr maioneză

2 cartofi fierți

2 morcovi fierți

2 svecle roșii

2 ouă fierte

1 ceapă albă

150 gr file de pește marinat (sau hering în ulei)

Mod de preparare:

Se taie ciapa mărunt și se așează în strat într-un bol, apoi se unge cu puțină maioneză. Se taie peștele cubulețe și se așează peste stratul de ceapă. Se dau cartofii, morcovul, svecla și ouăle prin răzătoare, se așează fiecare în straturi sub maioneză. Se lasă la frigider pentru o oră, după care salata poate fi servită.

Salată aromată

Ingrediente

2 cartofi

4 roșii cherry

1 salate verzi

1 cepe

50 gr de măsline

1 castravete

1 ardei gras

1 ardei iute

20ml de ulei de masline, 50 gr lămâie, sre și piper.

Mod de preparare:

Cartofii se fierb și se taie cubulețe. Se adaugă și celelalte legume tăiate mărunt, apoi se adaugă dressing-ul facut din ulei de masline, lămâie, sare și piper. Se pune la rece o oră apoi se servește.

Poftă bună!