Astăzi îți voi povesti despre un ingredient super eficient care te scapă de anemie, îți fortifiază părul, unghiile, îți îmbunătățește starea tenului și a întregului organism.

E vorba de spirulină – suplimentul alimentare care conține foarte mulți nutrienți, aminoacizi esențiali și crește nivelul de hemoglobină în sânge. O poți adăuga în smoothie, iar după consum – vei observa îmbunătățirea stării pielii, a unghiilor și a părului. 

Pentru a crește și a se dezvolta, spirulina are nevoie de un mediu alcalin și microclimat special, are culoarea verde, spre albastru chiar, iar forma este spiralată. Astăzi, spirulina naturală este găsită doar în China, unde există trei lacuri în care se dezvoltă în mod natural. După ce s-au descoperit beneficiile acesteia, multe țări au început să o cultive, creînd medii artificiale pentru dezvoltare.

Spirulina este bogată în proteine ușor digerabile, aminoacizi esențiali care nu sunt produși în organism, dar și vitamina B2, B6, B12. Este recomandată, mai ales femeilor gravide și copiilor cu un nivel scăzut al hemoglobinei, pentru că este o sursă de fier excelentă!

Totodată, prin consumul de spirulină, poți reduce pofta de dulce și alimente aminoacide. Printre beneficii se enumeră și îmbunătățirea stării părului, după o lună de administrare vei observa deja îngroșarea firului de păr, iar creșterea se va accelera. La fel vei, îți vei îmbunătăți memoria și vederea, iar tensiunea arterială și colesterolul se vor ameliora. 

Contraindicații! Spirulina este contraindicată, în primul rând, persoanelor cu afecțiuni ale tractului gastro-intestinal, mai ales în stadiul acut (colicistită, gastrită, pancreatită etc.), deoarece poate provoca dureri severe în stomac. Nu este recomandată nici persoanelor cu boli renale cronice și hipertensiune arterială. 

Cum este mai bine să alegem spirulina, în forma de pastile sau pulbere?

Ar fi bine să optezi pentru pulbere, deoarece încă nu se cunoaște modalitatea de fabricare a pastilelor. Dacă nu tolerezi mirosul și gustul (care este specific cel al peștelui), atunci să o introduci în amestec cu mâncarea.

Spirulina nu este un medicament, așa că o poți consuma și fără prescrierea medicului. Doza zilnică recomandată este o linguriță de pulbere pe zi, iar dacă o iei în scop terapeutic, atunci doza se dublează. Dacă vei depăși doza, riști să provoci dureri în stomac, grețuri, iritabilitate sau tahicardie. Durata administrării este de o lună, după care se face o pauză de 2-3 săptămâni.

Dacă vei respecta acest regim, poți lua spirulina în continuu. Însă fii atentă, dacă vei simți un dezgust, este timpul să te oprești și să faci o pauză mai mare. Organismul îți dă semnale că este full. 

Pentru a avea rezultate așteptate de la spirulina, trebuie să știi că aceasta nu se încălzește, deoarece își pierde toate proprietățile curative. De asemenea, nu combina aceste alge cu produsele lactate. Atunci când o folosești în smoothie, adaugă apă plată și nu lapte, deoarece produsele lactate blochează absorbția de nutrienți. Cel mai bine este să o consumi cu fructe sau legume proaspete

E bine să știi că administrarea spirulinei este mult mai benefică decât administrarea unui complex de vitamine pentru organism, mai ales în perioada toamnă-iarnă, atunci când corpul nostru necesită alimentarea cu vitamine variate și naturale, atât pentru un echilibru în organism, pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică. 

Sănătate îți doresc!