Se știe că prin consumul de lămâie putem preveni anumite infecții ale gâtului, hemoragiile interne, tulburările respiratorii, căderea părului etc. Multe generații au ales să consume acest fruct pentru efectele sale terapeutice, deci lămâia este un aliment important care ajută organismul să lupte împotriva multor boli. În aceeași categorie de alimente benefice pentru consum intră ghimbirul. Acesta are proprietăți de antibiotic, antifungic, benefic pentru lupta cu diabetul, antiinflamator și detoxifiant.

Pe lângă faptul că îți aduce savoare și răcoare, consumul limonadei cu ghimbir este și util și pentru tratarea pietrelor la rinichi, pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și pentru reducerea temperaturii corpului.

Așadar, vrei să te răcorești cu o băutură delicioasă prin care să-ți fortifici, totodată, imunitatea? Încearcă această rețetă simplă de limonadă cu ghimbir, mentă și miere!

Pregătește următoarele ingrediente:

  1. 2 litri de apă rece
  2. 2 lămâi
  3. Rădăcină de ghimbir, cât un deget
  4. Mentă proaspătă
  5. Miere după gust
  6. Gheață

Mod de preparare:

Într-un ulcior, toarnă apa rece și adaugă sucul de la o lămâie. Feliază cealaltă lămâie și pune-o în ulciorul cu limonadă. Răzuiește ghimbirul curățat de coajă și adaugă-l în limonadă împreună cu câteva frunze de mentă. După gust, poți adăuga miere sau îndulcitor. Adaugă gheață la servire.

Îți dorim o vară răcoroasă!