Fie că ești student, angajat sau șomer sau pur și simplu vrei să-ți dezvolți noi abilități, te poți înscrie la cursuri gratuite sau contra cost, din care poți învăța cum să-ți îmbunătățești prezentul și viitorul.

Vrem să-ți prezentăm câteva cursuri GRATUITE la care poți participa la sediu sau online direct de la tine de acasă. Tot ce trebuie să faci e să te înscrii și să respecți programul de curs.

Fundația Altassib te invită să te califici alături de profesioniștii săi, în meseria de ospătar sau bucătar. Fundatia Atlassib iți oferă gratuit aceste cursuri și implicit un loc de munca la unul dintre partenerii implicați în proiect. Tot ce trebuie sa faci este sa îi contactezi și sa completezi dosarul cu actele necesare. Data începerii cursului este la formarea grupei, iar durata cursului este de 720 ore in 180 zile.

Curs de Formare Antreprenorială în Satu Mare: dacă eşti din regiunea NV şi doreşti să îţi dezvolţi competenţele antreprenoriale, cei de la Clemon SRL îţi oferă posibilitatea de a învăţa tot ce trebuie să ştii în domeniul antreprenorial, prin participarea la Cursul GRATUIT de Formare Antreprenorială organizat în cadrul Proiectului “SUS! – Start Up Smart!” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane în parteneriat cu Fundația Casa de Meserii a Constructorilor și SC METODO Studii Consultanță România SRL implementează proiectul „Start-Up Plus – afaceri de succes în Regiunea Sud-Muntenia”, cod SMIS 106932, în perioada aprilie 2018 – ianuarie 2021, și are că scop dezvoltarea antreprenoriatului în regiunea Sud Muntenia și îmbunătățirea nivelului de competențe manageriale și antreprenoriale ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri și ocupare în județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman.

Platforme de educație online

Doamnele și domnișoarele pasionate de make up, pot urma cursuri gratuite online unde vor învăța pașii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a realiza un machiaj complet. Aici poți învăța cum sa îți machiezi corect ochii, buzele, obrajii dar si cum sa dai o forma potrivita sprâncenelor tale. Poți folosi machiajul corector pentru a creea o iluzie optică și astfel îți vei ascunde anumite defecte.

Vrei să cunoști programul Excel? Microsoft Excel este un program de calcul tabelar deosebit de util, dar si foarte complex. Aici poți învăța noțiuni, vei putea folosi Excel-ul pentru organizarea datelor, efectuarea de calcule matematice, generarea de rapoarte bazate pe cifre, pentru a crea diverse grafice si pentru multe alte lucruri (unele dintre acestea le vom descoperi împreună in acest curs). Pe masură ce înveți mai multe despre Excel vei observa ca acest program te poate ajuta foarte mult in viața de zi cu zi.

Fiind una dintre cele mai importante platforme de studii, cei de la Coursera îți oferă o varietate de cursuri online în domeniul pe care îl alegi. Cursurile sunt susținute de mentori universitari de la universități din toată lumea. La absolvirea cursurilor primești o diplomă cu certificare la nivel internațional.

Vrei să studiezi limbi străine de acasă, fără să cheltui bani? Duolingo îți oferă această șansă printr-o simplă descărcare a aplicației pe telefonul mobil sau pe calculator. Fiind declarată aplicația anului în Apple Store, platforma oferă o serie de cursuri și hinturi de studiere a unei varietăți de limbi străine. Potrivit unor studii făcute de Universitatea City din New York, 34 de ore de studiu pe Duolingo sunt echivalente cu un semestru universitar complet de cursuri de limbi străine.

Code.org – este o inițiativă super faină de la americani prin care încearcă să convingă atât pe adulți, cât și pe copiii să învețe programare. Aceștia au un modul introductiv în programare, prin care te învață bazele acesteia și este extrem de distractiv. Deși este adresat copiilor, un adult care nu a scris niciodată o linie de cod, poate învăța câteva lucruri de bază. Cursul este 100% gratuit.

O altă platformă, românească de data asta, pe care poți învăța programare este WellCode. Este prima platformă românească interactivă de pe care poți învăța programare. WellCode a fost creată ca sprijin pentru elevii care își doresc să învețe să programeze gratuit, indiferent de condiția socială și de zona în care locuiesc. Platforma gratuită de IT conține lecții practice cu teste și evaluări, online, care ajută elevii să învețe programare, încă de la clasa a V-a.

O altă platformă online de învățământ gratuit este L’educativ.com. Vorbim de o platformă românească de învăţământ online fondată de Luca Dezmir în 2012. Site-ul conține tot felul de cursuri online gratuite de educaţie financiară și te poți înregistra cu un simplu click pe link.