Ce nu face o femeie pentru a fi frumoasă? Pentru a obține toată admirația celor din jur, în special, a bărbaților?

La un moment dat, orice doamnă sau domnișoară care vrea să arate impecabil, își face propria trusă de machiaj. Ca să nu ai multe bătăi de cap la acest subiect, îți oferim câteva recomandări care în mod sigur îți vor fi de folos la crearea propriei truse de machiaj! 

Așadar, 13 lucruri indispensabile pe care trebuie să le includă trusa:

Șervețele demachiante sau soluție demachiantă 

Sunt elemente extrem de importante, care nu trebuie să-ți lipsească din acest accesoriu. Evită să-ți speli tenul cu apă și săpun, pentru că acestea usucă pielea. Demachiază-te și curăță-ți tenul cu soluții special concepute în acest scop. Soluția demachiantă sau șervețelele conțin substanțe purifiante speciale care nu-ți vor afecta negativ tenul. Abia după ce te demachiez, poți folosi o spumă fină pentru curățare, care te va ajuta să elimini orice impurități din pori. 

Șervețele matifiante

Aceste produse sunt utile atunci când ești machiată, însă ai nevoie să îndepărtezi excesul de sebum de pe ten. Cu o ușoară tamponare, șervețelele matifiante te vor ajuta să-ți păstrezi machiajul intact.  

Cremă hidratantă pentru ten

Nu ai cum să nu te îngrijești diminețile și serile, iar în acest sens devine obligatorie aplicarea cremelor hidratante. Aplică o cremă hidratantă diminețile, înainte să te machiezi și serile – după ce te demachiezi. Nu uita să alegi crema în funcție de tenul tău.

Baza pentru machiaj 

Vorbim de un ser sau o cremă pe care trebuie să o folosești înainte de aplicarea fondului de ten, după crema hidratantă. Baza are proprietăți de nivelare, catifelare a pielii, închiderea porilor dilatați și acoperirea perfectă a pielii cu fond de ten.   

Fondul de ten

Îl folosești, în principiu, pentru a evidenția nuanța tenului, a gâtului și a decolteului, dacă e necesar. Fondul de ten se alege individual și depinde de tipul și nuanța pielii. 

Corectorul de protecție

Corectorul de protecție sau creionul de mascare se aplică pentru a ascunde roșeața, edemul, eritemul, capilarele și ridurile de pe față. Este ca un supliment al fondului de ten, or ultimul nu are proprietăți perfecte de mascare ca un corector. 

Highlighter-ul 

Cu siguranță ai auzit de el. Este în vogă și arată bine pe o piele perfect îngrijită! Highlighter-ul conferă tenului strălucire și prospețime, însă ai grijă să îl aplici doar pe anumite zone ale feței: pe pomeți, pe partea inferioară a sprâncenelor, deasupra buzelor (pentru accentuarea lor volumului) și pe vârful nasului. Nu face abuz de highlighter!

Pudra

Pudra este un accesoriu esențial din trusa de machiaj și o folosești atunci când vrei să menții durabilitatea fondului de ten. Este bine să alegi o pudra fină, de calitate, care să nu te dea de gol. 

Citește și: Top 8 greșeli de machiaj

Blush-ul 

Se alege în funcție de nuanța tenului, ba chiar poți opta pentru o paletă de blush-uri, astfel încât să le poți mixa între ele, dacă te pricepi. De exemplu, nuanța maronie o folosești pentru efectul de sculptare a feței, iar pe pomeți folosești un roz palid sau peach.

Creionul sau pudra de sprâncene 

Pe lângă indispensabila pensetă, trebuie să ai în trusă și un creion sau pudră de sprâncene. Acestea te vor ajuta să accentuezi culoarea și forma sprâncenelor (asta în cazul în care le ai perfecte – bineînțeles). În primul rând, ai grijă la culoarea pe care o alegi, or’ aceasta trebuie să se potrivească cu nuanța părului tău și evită creioanele care conțin nuanțe roșiatice, pentru un machiaj cât mai frumos. 

Mascara

Este unul din cele mai populare produse cosmetice pentru machiaj! Alege un rimel pe potriva genelor tale. Dacă le ai foarte scurte sau subțiri, optează pentru mascara de volum. În magazine există o gamă foarte mare de rimeluri care vor da expresivitate ochilor tăi!

Creion și fard pentru ochi 

Ai o ocazie specială, mergi la o petrecere sau la o cină romantică? Atunci creionul și fardul pentru ochi sunt indispensabile. Dă expresivitate ochilor și uimește-i pe cei din jur cu frumusețea ta! 

Ruj și creion pentru buze

Buzele sunt, de departe, cea mai senzuală parte a corpului unei femei și pot suci mințile oricărui bărbat. De aceea, rujul și creionul de buze nu trebuie să-ți lipsească din trusa de machiaj! Alege culorile care se potrivesc cu nuanța pielii și a părului tău. De exemplu, dacă ești mai închisă la piele și la păr, alege rujurile cu nuanțe de roșu sau bordo care-ți vor completa chipul, iar dacă ai pielea albă și părul deschis, optează pentru nuanțe nud pentru niște buzițe expresive și apetisante. 

Acestea au fost doar cateva accesorii importante, însă trusa de machiaj poate include mult mai multe lucruri. Depinde cât de mult te îngrijești și cât de frumoasă vrei să fii în fiecare zi!