Timpul unei calatorii cu taxiul poate fi petrecut in mod distractiv si util. Iata ce puteti face in timpul unei curse:

 1. Faceti gimnastica pentru ochi

In timpul zilei, ochii sunt supusi unei incarcaturi grele. Cand lucram cu un calculator, clipim mai rar, ce concentram mai mult pe un punct lucru care dauneaza vederii. Pentru relaxarea ochilor, trebuie sa faceti o gimnastica speciala, insa nu prea aveti timp. Pai iata intr-un taxi, cat mergeti de la serviciu pana acasa, puteti fructifica timpul facand gimnastica pentru ochi.

 1. Vizualizati programului premierelor de teatru sau cinema

Daca rasfoiti in mod frecvent site-uri cu un program de teatru si cinematografie, puteti cauta bilete la reducere sau puteti rezerva cele mai bune locuri.

 1. Creati un meniu

Pentru a nu mai pierde timp acasa referitor la ce sa gatesti pentru cina, fa o lista de optiuni in avans. Va fi mai usor sa “scanezi” periodic continutul frigiderului – asa ca vei intelege ce trebuie sa cumperi.

 1. Invatati 10 cuvinte straine

Exista aplicatii mobile in care puteti gasi seturi de carti cu cuvinte in diferite limbi. Gasiti 10 cuvinte si petreceti restul calatoriei dvs. scriind propozitii cu ele. Astfel, va veti imbogati vocabularul.

 1. Verificati email-ul

Cititi email-urile, raspundeti la mesajele importante, vizualizati alte taskuri. Nu pierdeti nimic, dimpotriva, castigati timp pentru a pune niste lucruri la punct chiar in cursa cu taxiul.

 1. Vizualizati briefing-urile de stiri

Vizualizati fluxurile de stiri si uitati de retelele sociale timp de cel putin cateva ore.

 1. Lecturati

Stiati ca doar 6 minute de lectura pe zi scade stresul cu 68%. Descarcati un eBook pe telefon sau luati o carticica mica cu dvs. O astfel de calatorie intr-un taxi va fi cu siguranta interesanta.

 1. Ascultati audiobook-uri

Daca va deranjeaza cititul in taxi, este mai bine sa il inlocuiti cu o carte in format audio. Alegeti acele lucrari care sunt citite de profesionisti. Inregistrati-va si ascultati carti!

 1. Efectuati o lista de sarcini zilnice

Daca mergeti seara cu taxiul spre casa, va puteti gandi la o lista de sarcini pentru a doua zi. In orice caz, ordonarea lucrarilor si a sarcinilor personale nu va fi superflua. Ca rezultat, puteti sa va organizati lista si sa setati corect prioritatile, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra productivitatii.

     10. Curatati-va telefonul

Si nu vorbim doar de curatarea fizica a aparatului. Curatati memoria smartphone-ului, eliminati aplicatiile pe care nu le folositi, pentru a salva durata de viata a bateriei. 

Cititi mai multe despre Cum poti sa prelungeti durata de viata a bateriei telefonului

 1. Vizionati video-uri

Videourile amuzante va vor ridica nivelul endorfinei hormonale – ajutorul cognitiv pe calea spre auto-imbunatatire. In cazul in care calatoria este lunga, puteti viziona chiar si un episod dintr-un serial.

 1. Discutati cu soferul

Daca sunteti o persoana sociabila si curioasa, discutati ceva cu soferul. Uneori discutiile pot fi interesante si motivatoare.

 1. Meditati

Relaxarea intr-un taxi nu este tocmai usoara, dar puteti incerca. Puteit folosi o tehnica alternativa de respiratie: respirati pe fiecare nara separat. Acest lucru calmeaza psihicul si sporeste gradul de constientizare.

 1. Gasiti o noua reteta

Rasfoiti blogul nostru pentru a va familiariza cu cele mai tari retete culinare si adaugati-le la lista de preparate familiare!