Se apropie deadline-urile, iar tu încă nu ai reușit să-ți duci sarcinile la bun sfârșit?

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să faci lucrurile mai rapid și să fii mai productiv:

 1. Stabilește ce este mai important pentru tine și acordă o atenție deosebită obiectivelor tale. În caz contrar, 80% din ceea ce faci azi nu-ți va oferi absolut nici un rezultat pe termen lung. Fără un scop clar, riști să muncești inutil.
 2. Somnul, alimentația sănătoasă și sportul te pot ajuta să-ți triplezi rezultatele, pentru că acestea măresc concentrarea, motivația și nivelul de energie.
 3. Respectă regula celor 5 minute. Dacă poți face un lucru în două minute (de exemplu, să răspunzi la un e-mail sau să faci curat pe masă), fă-o chiar acum. Dacă decizi să lași acest lucru pe mai târziu, atunci, s-ar putea să-ți ia mai mult timp sau să nu-l faci deloc.
 4. Regula lui Seinfeld: dacă vrei să fii foarte bun în ceva anume, atunci practică acel lucru în fiecare zi, inclusiv de sărbători. Nu există zile de excepție.
 5. Dezvoltă-ți obiceiuri sănătoase, pentru că ele îți vor oferi un bonus imens în atingerea obiectivelor.
 6. Nu te baza pe memorie. Nu vei reuși să reții orice informație, chiar dacă ești un geniu. Fă-ți notițe în telefon sau într-un carnețel, fă o listă de sarcini, planifică-ți agenda și fii cât se poate de organizat.
 7. Profită de toate instrumentele pe care ți le oferă tehnologia modernă. Există atât de multe aplicații și programe care-ți pot oferi soluții eficiente pentru sarcinile pe care le ai de făcut.
 8. Disciplina este cheia reușitei. Planifică-ți ziua în fiecare dimineață și fă-ți un scurt raport în fiecare seară. Acest lucru te va ajuta să stabilești priorități, să întrerupi sarcinile inutile și să faci exact ce contează acum pentru tine.
 9. Tehnica Pomodoro: este o tehnică mai specială care mărește productivitatea muncii, oferindu-ți ideea de a împărți ziua de lucru în segmente de 25 de minute, intercalate cu pauze de 5 minute. Este super eficientă!
 10. Nu începe și nu termina ziua prin verificarea email-ului sau prin conversații pe rețelele de socializare. Încearcă să faci acest lucru de cel mult trei ori pe zi, de exemplu la ora 11:00, la ora 14:00 și 17:00. Și nu uita că schimbul de mesaje nu face parte din lista ta de sarcini.
 11. Același lucru se referă și la convorbirile telefonice. Cine ți-a spus că trebuie să fii disponibil pentru oricine la orice oră? Oprește telefonul atunci când ești ocupat și repornește-l atunci când vrei să iei o pauză. Nu-i lăsa pe alții să-ți fure timpul și energia.
 12. Regula CMIS (cele mai importante sarcini) presupune prioritizarea celor mai importante trei sarcini. Începe-ți ziua cu aceste sarcini și muncește cu spor la ele, iar restul le poți planifica pe parcursul zilei.
 13. Ia decizii importante în prima jumătate a zile, iar restul, care se referă la lucruri secundare și mai puțin importante, le poți amâna pe mai târziu.
 14. Cel mai important lucru. Identifică întotdeauna care este cel mai important lucru pe care îl poți face acum. Apoi aplică regula celor 5 minute.
 15. Nu pierde timp în căutarea perfecțiunii. Dacă tu crezi că ai făcut un lucru suficient de bine, treci la următoarea sarcină. Perfecționismul îți poate aduce eșec.
 16. Învață să spui Nu. Ignoră ceea ce te împiedică în realizarea scopului tău. Nu-i lăsa pe alții să-ți facă planurile. Construiește-ți viața după planul propriu și nu merge după regulile altora.