Sânii sunt simbolurile senzualității feminine, demne de comentariile și admirația nu doar a sexului puternic, ci și a noastră, a femeilor.

Deși o mare parte din femei nu este mulțumită de mărimea sau forma sânilor (fie îi vrem mai robuști, mai fermi sau de o altă formă…), să știi că există lucruri care ne dau de înțeles că frumusețea lor nu stă deloc în mărime. Iată care sunt acestea:

1. Oamenii de știință americani au calculat că, în medie, sânii cântăresc 800-1000 de grame (nu au fost luate în considerare implanturile).

2. Cu fiecare kilogram acumulat, sânii devin mai grei cu 20 de grame și invers: cu fiecare kilogram pierdut – sânii devin mai ușori.

3. Aproape toate femeile (în 80% din cazuri) au asimetrie la sâni. De obicei, sânul stâng este mai mare decât cel drept.

4. Sânii pot crește în dimensiuni cu ajutorul fitoestrogenilor (hormoni sexuali feminin).

5. Oricât ar părea de ciudată curiozitatea, dar oamenii de știință din Chicago au demonstrat empiric că IQ-ul femeii este direct proporțional cu mărimea sânilor.

6. Forma și elasticitatea sânului este dată de țesutul adipos, care ocupă 97% din suprafața sânilor.

7. În Japonia, femeia ideală din acest punct de vedere este considerată cea care are sânii mici.

8. Înainte de menstruație, sânii, de obicei, își măresc dimensiunea.

9. Uterul și glandele mamare sunt interconectate, de aceea este firesc ca infecțiile genitale să provoace și boli ale sânului.

10. În intimitate, mângâierea și sărutarea sânilor poate provoca femeii orgasm.

11. Ludovic al XV-lea – conducătorul Franței, era atât de pasionat de sânii amantei sale încât a dispus să i se confecționeze pahare pentru șampanie care imită întocmai forma sânilor acesteia.

  1. 80% dintre bărbați se uită mai întâi spre sânii unei femei când o întâlnesc prima dată.
  2. Hipocrate susținea că, cântatul stimulează creșterea sânilor. Oamenii de știință au demonstrat, totuși, contrariul.

14. Femeile care decid să-și pună implanturi mamare au un risc crescut de a dezvolta cancer incurabil de sân, întrucât implanturile împiedică identificarea și diagnosticarea timpurie a tumorilor din țesutul mamar.

15. Potrivit sondajelor de opinii, africanii și indienii preferă femeile cu sâni voluminoși și sfârcuri mari, în timp ce bărbații europenii preferă un bust elegant, pe mărimea palmelor.

16. Până în 2004, în China, femeile cu sâni asimetrici nu puteau fi angajate în câmpul muncii.

17. În general, femeile din Marea Britanie au cei mai mari sâni din Europa, în timp ce femeile din Italia poartă majoritatea cupa B.

18. Se spune că în epoca primitivă, femelele atrăgeau masculii prin fesele și labiile proeminente. În epoca modernă, bărbații sunt atrași mai mult de sâni și buze.

19. Se crede că temperaturile scăzute au un efect benefic asupra sânilor (îi fac mai elastici și tonifiați).

20. Sânii femeilor nu au țesuturi musculare.

Se pare că încă mai aflăm lucruri interesante despre acest simbol feminin care le sucește capul oricărui bărbat, și cum știința e în continuă evoluție, s-ar putea ca savanții să ne surprindă în curând cu noi descoperiri.