Știai că oamenii care fac sport de performanță sunt în măsură să obțină succese care se află dincolo de capacitățile lor fizice? Secretul constă în cunoașterea modului de utilizare a minții. Cum poți să-ți dezvolți rezistența psihologică și să obții lucrurile pe care ți le-ai dorit mereu?

1. Imaginează-ți succesul.

Imaginează-ți toate realizările tale cât mai clar posibil și în detaliu. Conectează-ți toate simțurile, derulează evenimentele și acțiunile până le aduci la automatism. Păstrează optimismul. Nu te gândi la eșecuri, imaginează-ți că vei reuși și îi vei impresiona pe oamenii dragi.

2. Învață să-ți controlezi emoțiile.

Încearcă să folosești metoda lui 4:

  • inspiră timp de 4 secunde;
  • expiră timp de 4 secunde;
  • repetă acest exercițiu 4 ori.

Această metodă este similară cu exercițiile de respirație folosite în meditație. Esența ei este aceeași: să te ajute să te liniștești. Toată lumea știe că nu este o idee bună să iei o decizie la nervi, dar este foarte dificil să te abții de la acest lucru.

Așadar, când se mai întâmplă să te afli în situații de stres, acordă-ți câteva minute fără să te gândești la nimic și concentrează-te asupra respirației.

3. Schimbă-ți atitudinea față de situație

Un pahar poate fi pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Doar tu decizi cum vrei să te vezi o situație. Persoanele rezistente din punct de vedere psihologic, încearcă să vadă partea plină a paharului în toate situațiile. De ce? Pentru că sunt conștiente că o abordare negativă nu le va aduce succes, ci doar eșec.

Abilitatea de a-ți schimba atitudinea față de situație este extrem de importantă pentru o viață de succes. Atunci când ești mai optimist, crește și motivația și implicarea în procesul de lucru.

4. Bucură-te de micile victorii.

Nu uita să te bucuri. Încetează să mai fii nemulțumit că ai făcut prea puține lucruri. Bucură-te de micile tale succese. Astfel, te vei încărca de energie pozitivă și vei reuși să depășești orice obstacole.

5. Creează-ți mediul potrivit

Este foarte important să lucrezi într-un mediu care să-ți aducă satisfacție, liniște și spor. Știai că munca în echipă reprezintă baza succesului? Nu contează cât de talentat ești: singur nu vei putea obține întotdeauna aceleași rezultate ca și în colaborare cu alții.

Comunicând cu persoane care-ți împărtășesc opiniile și interesele, te vei dezvolta rapid și vei realiza lucruri minunate.