Fenomenul slime a înnebunit copiii din lumea întreagă! Toți copiii de la grădiniță, din curte sau de la școală au slime!

Această pastă care se poate modela fără să se rupă, ne face viața un calvar nouă, părinților. În primul rând, unele surse spun că este periculoasă pentru sănătate, mai ales dacă este un produs fals (poate conține borax, o substanţă este toxică care poate produce iritații ale pielii cu descuamări, cu apariția unor leziuni la nivelul pielii, iar dacă sunt înghițite pot apărea simptome neurologice cum ar fi apariția tremurului, convulsiei și chiar a decesului!).

În fine, pe lângă faptul că ar trebui să îi dezobișnuiesc pe copiii mei care mă tot bat la cap să le iau această ”jucărie”, trebuie să văd cum pot scoate petele/urmele de slime din haine, lenjerii și cuverturi.

Aparent, curățarea petelor de pe haine este dificilă, mai ales dacă acele hăinuțe sunt pentru copii și sunt dintr-un material fin care se poate deteriora. Iar când e vorba de slime, chiar trebui să curăți cu grijă, indiferent ce instrument ai folosi.

Eu am descoperit că există mai multe tipuri de slime (chiar dacă toate arată la fel și au același efect placebo asupra hainelor), în funcție de producător. Înainte de te apuci să curăți covorul sau haina, citește modul de curățare de pe etichetă (se spală manual sau în mașina automată…?).  Ulterior, procedează în felul următor:

Îndepărtează ușor stratul de slime de pe haină/lenjerie/covor așa cum poți, manual, cu ajutorul unui instrument…;

Înmoaie zona îmbibată cu slime în apă caldă (pe covor, aplică un pic de apă caldă);

Aplică pe zona lipită de slime oțet (nu contează de care). În funcție de dimensiunea petei, aplici o anumită cantitate de oțet;

Așteaptă 2-3 minute, freacă un pic pata cu degetul și vezi dacă pata începe să se dizolve. În cazul covoarelor, probabil ar trebui să aștepți mai mult și să freci mai mult cu peria, apă caldă și detergent preț de câteva minute. Apoi, freacă ușor materialul cu o perie, până observi că pata a ieșit;

Bagă hăinuța, lenjeria de pat în mașina de spălat, la regim de prespălare, conform temperaturii indicate pe eticheta hainei.

Hey-hey! Curățarea cu oțet e secretul!

Spor la curățat, sănătate și voie bună la copiluți!

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu