Ca femeie, mă străduiesc mereu să fac tot ce-mi stă în puteri pentru copii și confortul casnic, să fac față la serviciu și să mai am grijă să arăt bine. Pentru asta, am nevoie să mă mențin în formă, să-mi ajut sănătatea, iar în ajutor îmi vin cele mai bune plante! 

Știai că există plante care te ajută să devii mai frumoasă și mai echilibrată dacă le consumi? Unele te ajută să previi îmbătrânirea, să-ți faci o profilaxie a sistemului reproductiv. Iată câteva plante care ajută să fii mai sănătoasă:

Uterul de pin, în popor mai e numită și iarba feminină. Această plantă, pe lângă faptul că este un bun medicament pentru reproducere, mai este utilizată ca și dezinfectant în procesele inflamatorii și întărește considerabil sistemul imunitar. O poți consuma sub formă de ceai. 

Melisa, datorită proprietăților sale calmante dar și a aromelor îmbietoare, este foarte apreciată în bucătărie ca și condiment. Melisa este un antidepresiv natural care calmează sistemul nervos, are efect antiinflamator și calmează crampele. Pe lângă toate ajută la tulburările digestive și elimină durerile de cap sau amețelile. Este un foarte bun revitalizant și ajută, în complex cu terapiile, la îndepărtarea anxietății. Se consumă, la fel, sub formă de ceai, sau ca și condiment în diferite feluri de mâncare, în special în patiserie. 

Mușețelul sau floarea sălbatică delicată este foarte bogat în caroten, acizi, glucoză și vitamina C. Datorită acestor componente, mușețelul are efect antibacterian și antiinflamator. Este un foarte bun calmant pentru sistemul nervos, întrucât este un vasodilator și ameliorează circulația sangvină. Mușețelul poate fi consumat ca ceai pe tot parcursul zilei, iar în cazul în care ai dureri musculare rezultate în urma stresului, acestea se vor ameliora. Dacă torni două linguri de mușețel peste două pahare cu apă clocotită, vei obține o baie cu aburi perfectă pentru tenul tău! Tot ce trebuie să faci este să te apleci cu fața peste recipientul cu infuzie preț de 15 minute, după care să exfoliezi tenul pentru a îndepărta impuritățile. Clătește apoi tenul, tamponează-l ușor și aplică o cremă hidratantă la final. 

Menta este un antioxidant puternic, care îți va oferi prospețime și revigorare. Aceasta are proprietăți de calmare și dilatare a vaselor, îmbunătățind digestia și stimulând sistemul endocrin. Dacă ai avut o zi plină și stresantă, pregătește-ți o baie cu mentă și vei simți cum corpul tău se relaxează. Este dovedit că menta armonizează energia sexuală feminină și cea masculină, dă un plus de relaxare în anumite momente, ceea ce pentru noi, femeile, este foarte important 😉 

Despre oregano se știe că stimulează fluxul de sânge în zona pelviană și a uterului, ameliorând astfel simptomele asociate ciclului menstrual. Deci, o echilibrare naturală hormonală o vei obține cu ajutorul infuziei din oregano. Acesta mai este folosit și în calitate de condiment pentru diferite feluri de mâncare. Potrivit mitologiei grecești, zeița Afrodita era un mare fan al acestei plante!

Urzica, plantă bogată în vitamina C, care ajută nu doar la îngrijirea corpului și a părului, ci și în diverse tratamente. De pildă, dacă vei spăla și clăti părul cu infuzie de urzică, vei preveni căderea acestuia și îi vei reda strălucirea. De asemenea, pentru îmbunătățirea aspectului pielii poți folosi urzica sub formă de ceai sau unguent, întrucât aceasta conține vitamina B. Iar pentru picioare obosite după o zi grea de muncă, fă o baie din urzică: încearcă să stai cam o jumătate de oră în această baie și vei simți cum oboseala din picioare scade.

Aceste plante, alături de multe altele, cum ar fi gălbenelele, trandafirul, brusturele, sunătoarea, sunt cei mai buni aliați ai femeilor (și nu numai), dar și cele mai recomandate medicamente naturale pentru înlăturarea unor afecțiuni. 

Deci, ține cont de aceste informații! Folosește tot ce-ți oferă natura pentru o minte sănătoasă într-un corp frumos și sănătos!

Cu drag, Mira