Vrei să scapi de kilogramele în plus care ți s-au acumulat pe parcursul iernii? Acest lucru pare greu de făcut, mai ales la început de primăvară când organismul tău are nevoie de atâtea vitamine. Dar nimic nu este imposibil.

Secretul este…măsura! Nu trebuie să renunți de tot la mâncare. Noi te sfătuim să mănânci de toate, câte puțin și în cantități mai mici.

Îți oferim și un plus de sfaturi utile la acest subiect:

  • După cum am menționat, nu trebuie să renunți la mâncare, ci te încurajăm să respecți cele 3 mese principale ale zilei. În caz contrar, poți pierde din energie, pot apărea amețelile și paloarea.

Un exemplu de mese hipocalorice, care te vor ajuta să scazi în greutate:

Mic dejun: Ceai din plante cu lămâie și un iaurt cu cereale, sau o cafea și un avocado cu o felie de pâine prăjită.

Prânz: Pește la grătar sau piept de pui fiert cu păstăi și salată de crudități sau o ciorbă de pui (sau de văcuță). Pentru a slăbi, nu se recomandă să mănânci la prânz două feluri de mâncare. Așa că va trebui să optezi doar pentru un fel.

Cină: Tocăniță de legume sau o salată de fructe.

  • Înainte de micul dejun, bea un pahar cu apă călduță. Acest lucru va accelera arderea grăsimilor.
  • Bea ceai din plante, pentru că acesta elimină pofta de dulciuri și, la fel, ajută la arderea grăsimilor din corp.
  • Mănâncă încet, în cantități mici, pentru o digestie mai bună. Secretul consumului alimentelor în cantități mici e să le tai pe bucăți sau, să pui pe farfurie o cantitate de mâncare care să nu-ți depășească dimensiunea palmei.
  • Dacă simți nevoia să mănânci ceva între mese, optează pentru un măr, o portocală sau un iaurt.
  • Renunță la gustările nesănătoase precum chipsurile, prăjiturile și chiar la biscuiți.
  • Bea cel puțin 2 litri de lichide pe zi (noi îți recomandăm să bei apă, ceaiuri si sucuri fresh). Exclude sucurile care conțin zahăr, acid sau cofeină.
  • Nu mânca fructe după prânz, pentru că acestea favorizează balonarea. Singurele fructe care pot fi mâncate la orice oră sunt ananasul și kiwi.
  • Încearcă să-ți pregătești mesele mai mult din alimente fierte și nu prăjite.
  • Nu mânca alimente foarte reci sau fierbinți.
  • Încearcă să te abții de la orice alimente solide după ora 19:00
  • Dacă ai poftă de ronțăit, înlocuiește gustările nesănătoase cu nuci, migdale sau caju.
  • Înlocuiește pâinea albă cu pâinea de secară și încearcă să renunți la paste.
  • Adaugă în mâncare condimente puternice cum ar fi: menta busuiocul şi rozmarinul, pentru că acestea grăbesc arderea caloriilor și oferă organismului un plus de antioxidanți.
  • Evită alimentele ce conțin zahăr și carbohidrați (de exemplu clătitele, papanașii).
  • Ardeiul iute și muștarul, de exemplu, accelerează procesul de ardere a caloriilor. Dacă nu ai contraindicații la aceste alimente, adaugă-le în meniul tău.
  • Consumă mai puțină sare, pentru a evita retenția de lichide în organism.
  • Ai grijă de starea ta psihică: evită stresul și nervozitatea pentru că acestea pot crea un dezechilibru hormonal care-ți poate trezi pofta de mâncare.
  • Fă mișcare: mergi la sală, fă sport acasă, plimbă-te în aer liber, aleargă, mergi cu bicicleta – orice care te face să te miști și să arzi calorii.
Ți-a plăcut articolul? Urmărește-ne și pe pagina de facebook!
Adaugă un comentariu