Ce trebuie arătat unei femei care conduce de 10 ani fără niciun incident rutier? – Viteza a doua!

Există multe bancuri despre femeile șoferițe, iar stereotipul că femeia conduce prost încă mai este actual în rândul bărbaților.

Femeile și bărbații orbi au un lucru în comun: felul în care șofează!

Dacă ești femeie, probabil că te vor indigna toate aceste afirmații, pentru că ești bună la condus, poate chiar mai bună decât un bărbat!

Ce spun studiile?

Oamenii de știință spun că femeile și bărbații au stiluri diferite de a conduce o mașină. Femeile, de exemplu, au o viziune periferică mult mai dezvoltată, astfel încât acestea percep mai bine situația de pe traseu. Acest lucru se poate datora abilității femeilor de a monitoriza mai multe lucruri simultan: de a face mai multe feluri de mâncare în același timp, de a avea grijă de un bebe etc. În același timp, bărbații au o viziune mai bună a traseului, văd mai bine tunelurile și au abilitatea de a ocoli mai rapid obstacolele. Poate de aceea, bărbații sunt campioni la raliuri.

Femeile și bărbații aud diferit. Femeile, de exemplu, pot percepe mai multe sunete simultan, ceea ce le ajută să se orienteze mai bine în spațiu din acest punct de vedere. Bărbații sunt rectiliniați și urechile lor aleg doar cele mai importante sunete. Dar, pe de altă parte, bărbații sunt mai atenți atunci când se aude un zgomot sau un scârțâit în piesele mașinii.

Se pare că întrebarea “cine conduce mai bine o mașină, femeia sau bărbatul?” nu va avea niciodată un răspuns clar. O companie de asigurări la nivel internațional a făcut un studiu și a analizat rata de accidente rutiere în rândul sexelor. Astfel, s-a constatat că femeile au o problemă cu manevrele în parcări, atunci când bagă în marșarier sau când trec prin intersecții echivalente, în timp ce bărbații fac accidente mai des atunci când conduc cu viteză mare.

Totuși, dacă circuli cu tramvaiul, autobuzul sau microbuzul, iar transportul este condus de o femeie, vei observa că aceasta conduce altfel decât un bărbat. Studiile arată că doar 1% dintre șoferițe fac depășiri periculoase,  sunt mai politicoase cu ceilalți șoferi din trafic, sunt mai tolerante la stres și  sunt mai putin predispuse sa depășească viteza legală.

Tu ce părere ai? Cine conduce mai bine? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu