Când îți pică de pe undeva un parfum mult mai ieftin decât cel din magazin, e frumos ambalat într-o cutie pe care scrie denumirea lui și țara de origine, trebuie să te gândești: este oare un parfum original sau fake?

S-ar părea că nu e mare lucru să achiziționezi o imitație, dar un parfum contrafăcut îți poate pune în pericol sănătatea. Falsurile pot conține substanțe dăunătoare pentru piele care pot provoca alergii și alte afecțiuni.

Iată cum poți face deosebirea dintre un parfum original și unul fake:

Te prinzi la un anunț de pe net că se vând parfumuri de 3 ori mai ieftine decât în magazine? Lucrul ăsta ar trebui să-ți dea de bănuit. Există mulți distribuitori care vând parfumuri false la reduceri sau la prețuri foarte mici. Este recomandat să eviți astfel de capcane și să cumperi parfumul dintr-un magazin specializat unde vei putea face și un test al parfumului, astfel ca să te convingi de calitatea lui și să te alegi cu o achiziție foarte bună.

În interiorul cutiei de parfum există un carton care vine să ține sticluța într-o poziție dreaptă, ferind-o de lovituri sau deteriorări. Acest carton trebuie să fie alb sau de aceeași culoare cu cea a cutiei. La parfumurile contrafăcute vei găsi carton de culoare întunecată, necalitativă.

Codul de pe sticluță ar trebui să fie identic cu cel de pe ambalaj și imprimat direct pe cutie, dar nu lipit. Dacă cele două coduri nu corespund, atunci parfumul ar putea fi contrafăcut.

Sticla trebuie să aibă un pulverizator perpendicular și nu curbat în interior. În cazul în care acesta este curbat, parfumul este contrafăcut. Mai mult, parfumul original trebuie să fie limpede și puțin colorat. Agită bine sticluța! Dacă observi, se formează bule care ar trebui să dispară, în mod normal, în 10 secunde. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, ai de a face cu un parfum contrafăcut sau expirat.

Un alt semnal: un parfum original trebuie să fie nițel uleios. În cazul în care îl pulverizezi pe oglindă de la o distanță de 15 cm, de exemplu, el nu ar trebui să se scurgă sau să se prelingă.

Tu ce semne de falsuri cunoși la parfumuri? 
Adaugă un comentariu