Ești un angajat valoros, meriți o mărire de salariu dar nu știi cum să inițiezi corect o discuție cu managerul? Îți oferim câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont atunci când vrei să ceri mai mulți bani la salariu:

Decide ce-ți dorești.

Înainte să intri în biroul șefului, trebuie să decizi ce salariu vrei. Încearcă să tratezi această discuție ca pe un interviu. Totodată, analizează salariul de pe o poziţie similară din altă companie. Cunoscând acest lucru, vei putea determina cu exactitate care este valoarea reală a muncii tale.

Stabilește cu cât vrei să ți se mărească salariul ca să te poți pregăti de o eventuală „negociere” cu șeful. Gândește-te la o sumă pe care o consideri corespunzătoare valorii tale de angajat. Deși s-ar putea să fii tentat să ceri o mărire mai bunicică, fii atent la acest aspect pentru că riști să primești un refuz din partea managerului.

Alege momentul potrivit.

Gândește-te că ședința cu managerul pe tema care te interesează ar trebui să se desfășoare într-o perioadă mai puțin încărcată cu proiecte sau interviuri. Alege un moment oportun cum ar fi, de exemplu, cel în care ai finalizat un proiect. Astfel, vei avea un motiv în plus să te apropii de manager pentru o mărire de salariu.

 

Negociază profesionist.

Odată ce ai ajuns în biroul șefului, ia atitudine și explică-i în mod diplomatic că ai avea nevoie de bani în plus la salariu. Bazează-te mai mult pe realizările tale, și nu neapărat pe nevoile tale financiare. Ai putea, de exemplu, să-i reamintești șefului despre realizările tale în companie, despre obiectivele pe care le-ai realizat, despre modul în care ai contribuit eficient la realizarea profitului firmei etc. Totodată, încearcă să obții mărirea cu o marjă de eroare și cu o oarecare flexibilitate. De exemplu, dacă vrei o mărire de 30%, ai putea să ceri 35%..

O mare parte din angajații români lucrează pe salarii care se află sub nivelul pe care și-l doresc. Dintre cei 4,7 mln de angajați, circa 70% câștigă sub 370 euro pe lună. Dacă te consideri un om care merită mai mult, este momentul să iei atitudine și să vorbești cu șeful tău. Nu este o ruşine să ceri o mărire de salariu, ci mai degrabă, este o rușine să te mulțumești cu puțin, chiar dacă știi că meriți mai mult!