Pe lângă aspectul fizic, ceea ce te face un om mai frumos și inteligent este un limbaj corect și elevat. Atunci când duci o discuție coerentă și corectă din punct de vedere gramatical, ai șanse să-ți atragi interlocutorul și mai mult, deoarece persoanele cu un nivel intelectual bogat sunt capabile să te vadă și dincolo de fizicul tău.

Dar ce te faci atunci când ești într-un conflict și nu te poți abține de la vreo înjurătură adresată celuilalt? Ce faci când vrei să i-o plătești cuiva cu aceeași monedă? Îți ofer câteva sugestii, care în mod sigur îți vor fi de folos:

Fii conștient de problema creată și încearcă să determini cât de mult te afectează.

Vorbele afectează orice vietate, iar o persoană care înjură des, riscă să-și creeze propria lume de anxietate și agresivitate, care poate izbucni în momente neașteptate. Psihofiziologul rus Leonid Kitaev-Smâc, care studiază de mult timp problema stresului, a demonstrat că dacă o femeie înjură des, ea stimulează astfel producerea de hormoni sexuali masculini în organismul ei, în rezultat ea devenind mai masculină, iar comportamentul ei fiind unul deloc pe placul bărbaților. 

Eliberează-te de stres sau de situațiile care îți provoacă încordare mentală.

De regulă, persoanele care sunt foarte calme, delicate și care au un comportament ireproșabil în orice situație, ascund un nivel de stres ridicat. Oamenii care sunt stresați și se află în situații de încordare mentală, dar păstrează calmul, riscă să răbufnească spontan chiar și în cele mai neașteptate momente. De cele mai dese ori aceste persoane își revarsă stresul pe cei apropiați, de aceea este important să ai momente destinate doar pentru propria ta persoană. De exemplu, poți adopta un hobby care ar include elemente ușor dure de orice natură cum ar fi: sportul de tip box, karate, săritul în coardă, ascultarea muzicii hard rock sau scrierea unor discursuri dure prin care să-ți descarci mânia. Toate acestea te vor elibera de stres și îți vor schimba comportamentul față de cei dragi ție.

Mediul în care te afli, te poate ajuta.

Dacă îți dorești să scapi de limbajul necenzurat, dar ai o gașcă de prieteni care adoptă acest stil de vorbire de fiecare dată când vă vedeți, nu-ți va fi chiar ușor. Ar fi bine să-i anunți despre intenția ta și să fie solidari cu tine. Dacă îți sunt prieteni adevărați, oameni înțelegători și conștienți, te vor înțelege și te vor ajuta. Chiar dacă vor încerca să râdă de intenția ta de a scăpa de injurii, nu trebuie să te afecteze în nici un fel, deoarece ai un scop pe care trebuie să-l realizezi. Plus la toate, le-ai putea cere prietenilor chiar să-ți facă observații atunci când îți scapă vreo injurie în momente nepotrivite. Important este să nu te superi atunci când odată cu observația lor, va veni și un alt comentariu cu privire la comportamentul tău.

Încearcă să eviți situațiile stresante care îți dau naștere limbajului necenzurat.

Nu uita că liniștea ta, sănătatea mentală și pacea interioară contează mai mult decât opiniile celor ce îți pot aduce critici cu privire la acțiunile sau inacțiunile tale. 

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu