Cine nu s-a plâns măcar o dată în viață de dureri de spate? Această afecțiune pare să nu mai țină cont nici de vârstă, nici de ocupație. Fie că ți-ai expus corpul unui efort fizic, sau ai stat ore în șir în fața calculatorului, durerile de spate sunt cele care te împiedică să te simți confortabil și să-ți continui activitatea de zi cu zi în mod eficient.

Durerea de spate poate apărea în diferite zone, cum ar fi cea lombară, toracică, cervicală sau la nivelul cefei. Durerea în zona sacrală, însă, este una dintre cele mai serioase și mai întâlnite probleme pentru că poate limita mișcările și chiar poate imobiliza corpul. De cele mai multe ori, durerile de spate acute pot fi tratate cu măsuri de îngrijire timp de câteva săptămâni.

Soluția?

Fă zilnic câteva exerciții fizice pentru a scăpa de disconfort și a te recupera rapid prin tonifierea mușchilor spatelui.

  1. Culcă-te pe spate si îndoaie-ți genunchii, strângându-i cu brațele aproape de piept. Ramai in aceasta poziție 8 secunde, apoi repeta exercițiul de 15 ori.


Păstrează poziția culcat, cu genunchii îndoiți, tălpile pe podea si brațele lângă corp. Ridică soldurile astfel încât sa se formeze o linie dreapta de la umeri la genunchi. Menține poziția timp de 4 secunde, apoi revino la poziția inițială. Repetă acest exercițiu de 15 ori.


3. Întinde-te pe burtă, îndoaie genunchii şi prinde-ţi gleznele cu mâinile. Îndoaie spatele ca şi cum ai face un arc. Revino la poziţia iniţială, apoi repetă din nou de câteva ori.


4. Aşează-te în genunchi, cu palmele pe podea. Împinge trunchiul spre spate, până fesele îți vor atinge călcâiele, iar capul să fie poziţionat la nivelul braţelor. Menține spatele drept preț de câteva secunde, apoi revino în poziţia iniţială. 
5. Stai cu spatele la perete. Îndepărtează ușor picioarele și îndoaie-ți genunchii la 45°. Ramai in aceasta poziție 8 secunde, apoi revino poziția inițială. Fă acest exercițiu fără grabă, menținând spatele drept. Repetă acest exercițiu dimineața și seara de 15 ori.

 

Nu se recomandă efectuarea exercițiilor fizice în cazul în care durerile de spate sun însoțite de următoarele simptome:

  • Amorțeala membrelor;
  • Dureri abdominale;
  • Dificultăți respiratorii;
  • Dureri în piept;
  • Dureri ale maxilarului.

Pentru a evita durerile de spate, ai grijă de ținuta dreaptă a copului atunci când stai la birou. Fă pauze la fiecare oră, ridică-te și fă pași sau exerciții ușoare ca să relaxezi spatele. Exercițiile prezentate mai sus au o eficiență maximă dacă le faci în fiecare zi, măcar 15 minute.

Îți dorim mult spor și ai grijă de sănătatea ta!
Adaugă un comentariu