Reflectând uneori asupra vieții, mă gândesc că fiecare din noi are parte de viața pentru care este dispus să lupte. Există oameni norocoși, care trec simplu prin viață și au parte de tot ce e mai bun, dar mai sunt și oameni triști, bolnavi, neiubiți sau nerealizați care devin adevărați luptători în viață.

Să știi că tu ești persoana care are un cuvânt uriaș de zis, chiar și în situațiile pe care nu le poți controla sau rezolva. Tu ești omul cheie care le poate realiza pe toate, secretul este să vrei și să conștientizezi că ești responsabil(ă) sută la sută pentru tot ce ai făcut și ce vei face în viitor. Or’ „destinul îi ghidează pe cei care au voință și îi ține pe loc pe cei ce ezită”, a spus Seneca.

Important este să știi ce vrei cu adevărat:

  • Îmi doresc sănătate?
  • Vreau să deschid o afacere?
  • Vreau să îmi înving fricile?
  • Îmi doresc mai mulți bani?
  • Îmi doresc un om superb alături?

Toate aceste întrebări necesită un răspuns din partea ta, fără nici o scuză, fără să mai dai vina pe alții, pe trecut, pe ghinion, pe circumstanțele din jur, pe copilările sau pe modul în care ai crescut.

Bineînțeles, există și situații pe care nu le poți controla, cum ar fi boala sau handicapul, însă întotdeauna vei putea face ceva pentru a influența aceste situații. Trebuie doar să accepți viața așa cum este ea și să faci tot ce-ți stă în puteri pentru a trăi mai bine. Totul începe cu „Vreau!” și se termină cu „Am reușit!”. În totalitate sau parțial – dar „Am reușit!”.

Să știi că viața merge întotdeauna înainte și nu ține cont de ezitările sau fricile tale. De aceea, promisiunea pe care ți-o dai ție însăși „Voi obține asta!” îți va da multă forță și ambiție. Important este să înțelegi ce îți dorești cu adevărat.

Ah, dă-mi voie să-ți mai spun ceva.

Poate că, de fapt, nu vrei acum să faci un anumit lucru, nu ești pregătit(ă) pentru asta. Și ăsta, la fel, poate fi răspunsul potrivit pentru tine. Depinde de tine să stabilești ce ți se potrivește mai mult ca personalitate, cine ți se potrivește, ce merge și ce nu…acum. Este excelent să ai un scop în viață, dar să îl atingi pas cu pas, fără presiune, grabă sau riscuri mari.

Până atunci, fă un exercițiu și spune-ți ție însuți:

Sunt așa cum sunt, mintea mea este templul meu.

Știu să lupt, știu să iau decizii fără nici o influență.

Sunt dispus(ă) să lupt în continuare pentru un viitor mai bun, știu să am răbdare și să fac alegeri corecte.

Știu să iubesc, să ofer și știu că voi fi răsplătit(ă) înzecit pentru asta, cândva!