Weekend-ul este un prilej de a te odihni, a te distra și chiar de a combina utilul cu plăcutul. Ești în pană de idei despre cum să-ți petreci sfârșitul de săptămână? Iată câteva idei:

Cunoaște-ți mai bine orașul în care locuiești.

Toată lumea are un loc preferat unde să meargă în oraș. Ce zici de locurile din orașul tău pe care încă nu le-ai văzut? Weekend-urile reprezintă o ocazie excelentă pentru a te plimba pe străzile necunoscute ale orașului sau pentru a vizita un muzeu la care încă nu ai fost.

Adună-ți prietenii.

Atunci când ai parte de un weekend ploios, adună-ți prietenii. Uite așa – fără vre-o ocazie specială. Cheamă-i la tine acasă sau ieși cu ei la o cafea. Optează pentru un final de săptămână de uitare de sine alături de oamenii care îți sunt dragi și care se bucură de prezența ta.

Gătește ceva gustos.

Alege o rețetă mai specială din cartea ta de gătit. Sau, pur și simplu, caută pe net cam ce ai vrea să gătești în mod deosebit în weekend. Fă-ți o listă de cumpărături, mergi la magazin și pregătește tot ce e nevoie pentru un meniu spectaculos. Decorează masa, fii creativ, prepară și un coctail. Astfel, vei da un aer ușor de sărbătoare zilelor de odihnă.

Petrece mai mult timp cu copiii.

Ce-ar fi ca pentru 2 zile să te transpui în lumea copilăriei și să te bucuri de tot ce îți oferă ea? Mergi cu copiii la cinema sau la zoo. Dacă ai în oraș un planetariu sau un acvariu cu diferite specii de pești, merită să mergi acolo în weekend cu picii pentru divertisment. Mersul în parc, înghețata și popcornul sunt și ele de nelipsit din lista activităților de un final fericit de săptămână alături de copii.

Ocupă-te de sănătatea ta.

Gândește-te la tot ce ai dori să schimbi în corpul tău. Ce te deranjează mai mult? Ce ți-a recomandat medicul de familie la ultima vizită? O alimentație sănătoasă și mai mult sport este una dintre cele mai bune idei despre cum să-ți petreci weekend-ul.

Fă ceva pentru casa ta.

Când ai făcut ultima dată modificări în locuința ta? Poate că e timpul să schimbi draperiile, mochetele, sau poate că e timpul să schimbi mobila veche pe una noua? Weekend-ul este o oportunitate de timp liber ca să te gândești și să faci câteva lucruri pentru confortul casei tale.

Relaxează-te.

Există atât de multe tehnici de relaxare, printre care cititul unei cărți, masajul, băile parfumate… Iar dacă optezi pentru o relaxare de calitate poți face yoga care implică și tehnici de meditație, de relaxare a minții.

Tu cum preferi să-ți petreci weekend-urile?