Cu toții avem gânduri.

Ele constituie, asemenea unui cântec, trist sau vesel, o parte din ființa noastră. Unele din ele trec ne meditate, în timp ce altele ne răscolesc acea voce lăuntrică încă din draga dimineața. Cu aceste gânduri ne trezim, poate cu ele adormim…

Cu toții avem stereotipuri care ne pot influența gândurile și chiar convingerile. De exemplu:

Nu sunt apreciat(ă) la justa valoare.

Crezi că așa stau lucrurile? De unde ți-au venit așa gânduri? Nu cumva din copilărie, de la părinți, de exemplu? De exemplu o femeie (mamă) nefericită care repetă încontinuu că nu este apreciată, trezește convingerea că asta e soarta tuturor femeilor și asta i se va întipări și în mintea fiicei sale.

Oamenii sunt răi cu mine, mă trădează.

Fără să vreau să jignesc, dar aici este vorba de paranoia. A crede că oamenii sunt răi cu tine și te trădează, seamănă mai degrabă cu o boală. Pentru că toți ceilalți sunt preocupați de propriile lor probleme. Nimeni nu are un interes să-ți facă rău ție în mod special. Chiar și un gest neprietenos nu trebuie interpretat ca fiind făcut special.

Sunt frumoasă (sau sunt urâtă)!

Fie că ai un sentiment de superioritate, fie de inferioritate – pierzi.

Ar fi mai bine să te apreciezi în funcție de intelect, în funcție de ce poți realiza. Perfecționarea ta e cheia frumuseții tale. Dacă tu te folosești de alții ca să devii superioară, te folosești de banii lor și te împopoțonezi cu tot felul de lucruri, tu te înfrânezi ca persoană. Devii falsă și respingătoare.

Nu pot. Nu am imaginație și talent.

Este fals! Cu toții avem imaginație! OK, s-ar putea să nu o folosești în mod adecvat, dar pentru asta există specialități, oameni profesioniști, oameni apropiați care te poți ajuta să o dezvolți. Descoperă-ți domeniul și talentul prin care poți excela ca persoană!

Sunt mereu obosit(ă).

Dacă ai convingerea că nu poți ieși din această stare, așa vei rămâne. Dacă repeți mereu că ești obosit(ă), că îți este rău, probabil că așa și te vei simți întotdeauna. Mergi la un consult medical, poate ai nevoie de vitamine…fă mișcare, dăruiește, iubește!

Dacă voi avea suficienți bani, voi fi fericit(ă)!

Un mod de gândire nociv.

Doar oamenii nefericiți tind să se agațe de niște bani pentru a-și înăbuși, aparent, agonia singurătății.

Poți să ai bani, poți să ai multe. Dar dacă nu ai iubirea unui suflet pereche, nu ai nimic.

Tu ai nevoie de acel moment perfect al fericirii adevărate, de acea clipă care este cu adevărat minunată și care niciodată nu va eșua în a-ți aduce fericirea! Doar gândindu-te la acest lucru, indiferent cât de greu îți este, te vei simți imediat mai bine!