Spre deosebire de femeie care, în condiții de stres caută sprijin emoțional și afecțiune, bărbatul tinde să-și înhibe emoțiile și să se izoleze social. Exista studii care au demonstrat că la bărbații aflați sub stres crescut, zonele din creier responsabile pentru înțelegerea emoțiilor proprii și ale celorlalți își diminuează sensibil activitatea.
Atunci când bărbatul este stresat, partenera are impresia că nu o mai iubește.
De exemplu, atunci când are un stres la serviciu, bărbatul tinde să gândească rațional și pragmatic, preocupându-se în continuare de acea problemă. Acest lucru poate da multe neînțelegeri în familie. Pentru că atunci când el vine acasă, mintea lui este încă la birou. De aceea, atunci când îl abordezi, el pare absent, neatent și distant. Când încerci să-i vorbești, el poate răsfoi o revistă sau un blog, ceea ce nu reprezintă o insultă la adresa ta sau un dezinteres. Pur și simplu, o altă ocupație îl ajută să se detașeze de probleme.
Multe din lucrurile pe care bărbatul le face de obicei sunt acțiuni în vederea reducerii stresului. Putem vorbi aici despre activități fizice precum sala de forță, tenis, box, arte marțiale, pescuitul sau chiar ieșirea la o bere cu prietenii.
Ce poți să faci ca parteneră/soție?
A reuși să ajuți bărbatul în condiții de stres fără a-i leza orgoliul, este o artă.
Atunci când are mintea în altă parte, ai putea să-l abordezi inteligent și politicos. Îl poți ruga să fie atent, iar dacă vezi că nu te ascultă, oprește-te până când observi că el îți acordă toată atenția. Apoi încearcă să afli ce i se întâmplă și ca o mamă bună încearcă să îl încurajezi, să îi spui câtă încredere ai în capacitatea lui de a se descurca, în ciuda problemelor.
Citește și: Ce tip de femeie preferă bărbații?
Astfel, tu ca femeie, facilitând un catharsis emoțional, îi vei transmite bărbatului multă energie și încredere în capacitatea lui de a soluționa orice problemă. Iar el, la un moment dat, va conștientiza că nu îți oferă suficientă atenție atunci când este stresat.
Mesaj pentru bărbat:
Atunci când femeia se apropie să-ți vorbească, fă televizorul mai încet sau închide-l. Telefonul: nu-l ține în mână, nu-l lăsa în poală, ci pune-l de o parte. Aceste mici gesturi îți vor permite să nu te mai gândești atât de mult la problemele pe care le ai la serviciu, ci să acorzi mai multă atenție familiei sau relației. Dacă ai copii, trebuie să înțelegi că și ei au nevoie să fie auziți.
Comenteaza