Coco Chanel a spus:

Nu orice femeie se naşte frumoasă, dar dacă nu ajunge să fie frumoasă la 30 de ani, este pur şi simplu proastă.

S-ar părea că autoarea se referea la operațiile estetice, dar nu este deloc așa.

Bărbaţii au fost întotdeauna fascinaţi de femeile dornice de a realiza ceva și de a-și atinge scopurile. Doar o femeie inteligentă, activă și independentă este cu adevărat frumoasă în ochii unui bărbat.

De exemplu, un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Cult Market Research, a relevat tipul de femeie care îi atrage pe bărbaţi, prin intermediul unui eye tracker cu ajutorul căruia cercetătorii au analizat mişcarea privirii ca răspuns la anumiţi stimuli vizuali.

„Cercetarea noastră ne-a demonstrat că bărbații sunt atraşi în primul rând de inteligenţa unei femei, aspectul fizic plăcut şi siguranţa de sine urmând la mică distanţă. Pentru ei, o trăsătură fundamentală a femeii ar trebui să fie abilitatea acesteia de a interacţiona bine cu copiii”, a declarat Alexandru Zodieru, General Manager al Cult Market Research.

Potrivit cercetărilor, s-a constatat că bărbaţii între 18 şi 26 de ani apreciază cel mai mult aspectul fizic la o femeie şi mai puţin situaţia financiară a acesteia, în timp ce bărbaţii de peste 26 de ani preferă o femeie inteligentă şi mai puţin una independentă din punct de vedere financiar.

După cum am menționat, studiul a fost realizat cu ajutorul eye tracker pe un eșantion de 12 bărbați cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani. Astfel, a fost studiat modul în care bărbaţii privesc imagini cu anumite femei. Pe baza unor criterii psihosociologice, au fost testate 22 de tipologii de femei, dintre care participanţii la experiment au fost atraşi cel mai mult de trei tipologii: femeia inteligentă, atrăgătoare, gospodină, sensibilă şi amuzantă.

În timp ce pentru femei, principalul atu al unui bărbat este sinceritatea, bărbații apreciază cel mai mult femeia inteligentă.

Ce tip de femeie preferă bărbații?

  • Reprezentanții sexului puternic adoră grația. Femeia atrăgătoare are mișcări line și graţioase;
  • Ei iubesc femeile zâmbitoare, care au simţul umorului și ochii strălucitori;
  • Bărbații preferă femeile sociabile, cu care să poată întreține o conversație interesantă;
  • Bărbații apreciază femeile îngrijite, elegante, îmbrăcate cu bun-gust.
  • O femeie care ştie să gătească bine şi să păstreze curăţenia, mereu va ști să impresioneze bărbatul, prin simpla creare de atmosferă călduroasă și confort în casă.

Ce femei detestă bărbații?

Bărbaţilor nu le plac femeile irascibile, care se enervează rapid şi care sunt mereu nemulţumite de ceva sau de cineva. Mai mult, bărbații resping femeile care cred că alți oameni sunt obligați să le facă fericite.