Statisticile arată că aproximativ 38% dintre bărbați și 8% dintre femeile din întreaga lume sunt dependente de fumat. Această pondere este una îngrijorătoare, lumea neconștientizând dauna pe care o aduce organismului nicotina.

Cum faci când vrei să te lași de fumat? Încearcă aceste metode simple:

Consumă lime

O metodă care nu-ți face deloc rău, ba, dimpotrivă! Ce ar fi ca în loc de guma de nicotină să consumi câteva felii de limetă? Poate că nu te va ajuta definitiv împotriva acestei lupte cu dependența, însă cu siguranță îți va aduce multe beneficii. Acest fruct are o mulțime de antioxidanți și este bogat în vitamina C, iar acesta este motivul pentru care limeta te poate ajuta în lupta împotriva fumatului.

Clătește des gura

Există un amestec de plante, pe care dacă îl vei folosi des în igienizarea cavității bucale, te va ajuta să te lași de fumat. Poți prepara cu ușurință acest amestec, acasă! Este ieftin și foarte eficient. Vei avea nevoie doar de o rădăcină de ghimbir și mentă: toacă aceste ingrediente și toarnă peste ele apă clocotită. După ce se răcește, începe să-ți clătești gura cu acest ceai. Fă-o de fiecare dată când simți nevoia să fumezi!

Fă acupunctură

Acupunctura este o metodă chinezească de tratament împotriva multor boli și vicii. Acupunctura funcţionează pe ideea că anumite puncte din corp sunt în strânsă legătură cu anumite sentimente. Acele înfipte în anumite puncte nervoase astea ar trebui să te elibereze de unele presiuni şi emoţii negative. Există studii care arată că acupunctura reduce dorinţa de a fuma.

Evită alcoolul

Alcoolul este un alt viciu care, de cele mai multe ori, te poate determina să revii la fumat. Având nociva proprietate de a deregla auto-controlul, alcoolul îți poate afecta abstinența de la nicotină pentru că acțiunea de a bea este asociată și cu acțiunea de a fuma.

Evită locurile în care se fumează

S-ar putea ca pe parcursul perioadei în care ai fumat, să-ți fi creat obiceiul de a merge în locuri în care se fumează. Schimbă lucrurile! Mergi undeva unde nu există fum de țigară și încearcă să te ocupi cu lucruri interesante și utile: fă sport, mergi la un film sau la teatru.

Sperăm că metodele prezentate îți vor fi de ajutor și, nu uita: este nevoie, în primul rând, să ai o bună tărie de caracter și să realizezi că fumatul aduce numai daune!