Se spune că frumusețea cere sacrificii. Am putea fi de acord când este vorba de timp și bani, însă nu și de sănătate. Știai că există anumite lucruri pe care le porți și care-ți plac la nebunie, dar îți pot pune în pericol sănătatea? Iată câteva din ele.

1. Blugii slim fit

Blugii care sunt foarte mulați, contribuie la creșterii presiunii asupra terminațiilor nervoase și împiedică circulația liberă a sângelui, ceea ce poate duce la amorțeală, umflare și agravare a venelor varicoase. În plus, denimul extrem de mulat provoacă un disconfort cutanat, mărește transpirația și astfel creează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

2. Pantofii cu toc înalt

Cercetătorii au demonstrat că purtarea frecventă a pantofilor cu toc înalt schimbă mecanismele de mers pe jos deformând mușchii, tendoanele și articulațiile picioarelor. Consecințele purtării tocurilor se manifestă abia peste câțiva ani și cresc semnificativ riscul viitoarelor răniri. Dacă tot nu vrei să renunți la pantofii tăi preferați, învață să-i porți corect. Cu alte cuvinte, nu este ok să porți pantofi cu toc înalt atunci când mergi în parc la plimbare sau la cumpărături, ci doar atunci când e cazul, fără să stai ore în șir încălțată cu ei.

3. Pantofii cu talpă plată

Știai că balerinii, flip flop-urile și sandalele nu sunt mai puțin periculoase decât pantofii cu toc înalt? Acest tip de încălțări nu susține talpa și nu permite mușchilor picioarelor să se contracte în mod natural, ceea ce poate duce la probleme cu genunchii și spatele. De asemenea, purtarea de pantofi pe talpă plată este una dintre cauzele comune ale fasciitei plantare.

4. Gențile mari

Pericolul genților mari nu constă în mărimea lor, ci în greutatea lucrurilor cu care le umplem. De exemplu, purtarea unei genți grele afectează în mod negativ postura, mersul, suprasolicită mușchii, articulațiile din zona gâtului, ligamentele umerilor, ceea ce poate duce la entrapare nervoasă.

5. Lenjeria de corecție

Lenjeria de corecție care, de obicei, este făcută cu câteva mărimi mai mici decât cele pe care le porți, poate dăuna organismului prin apariția tulburărilor de circulație și prin creșterea riscului de apariție a varicelui. Alege lenjerii de dimensiune potrivită și nu purta lenjerie de corecție în fiecare zi.

6. Cercei mari și grei

Deși sunt un accesoriu în trend, cercei mari un pericol estetic dacă îi porți prea des. Aceștia îți pot întinde prea mult lobii urechilor, iar în timp, urechile tale vor arăta urât. Dacă îți plac astfel de accesorii, înlocuiește-le cu material din plastic, și nu din metal.

7. Puloverele din lână

Deși este un material natural, lâna poate provoca iritații și erupții, mai ales persoanelor care au pielea uscată. Atunci când e frig și vrei să îmbraci o haină din lână, nu uita să-ți hidratezi pielea și să îmbraci mai o cămașă din bumbac cu mâneci lungi pe sub pulover.

Ți-a plăcut articolul? Urmărește-ne și pe pagina de facebook!
Adaugă un comentariu