Cu toate că femeile moderne sunt mereu la curent cu noile tendințe, știu că nu orice haine se potrivesc tipurilor de siluete. Designerii au descoperit că, prin intermediul unor calcule matematice, orice femeie poate fi sexy, indiferent de forma corpului! Ce tip de siluetă ai?

Primul pas este să te măsori: vezi care este mărimea umerilor, a bustului, a taliei și a coapselor. Notează cifrele pe foaie și cu ajutorul lor vei reuși să identifici tipul de siluetă pe care îl ai. Știind ce formă are corpul tău, vei putea să te îmbraci cu hainele care ți se potrivesc de minune. Există patru tipuri de siluetă: clepsidră, pară, măr și dreptunghi.

Silueta Clepsidră

Pentru silueta clepsidră, dimensiunile pieptului și șoldurilor nu diferă cu mai mult de 3-3,5 cm, iar talia este cu vreo 20 de cm mai mică decât pieptul și coapsele. Femeile care au acest tip de siluetă tind să se îngrașe mai mult în zona pieptului și a coapselor. Clepsidrei i se potrivesc aproape toate hainele, iar pentru o notă în plus de stil se pot adăuga în garderobă fustele creion și jachetele slim.

Silueta Pară

Femeile care au șoldurile cu peste 8% mai late decât umerii, intră în această categorie și tind să acumuleze mai mult grăsimi în zona șoldurilor, a coapselor și a posteriorului. Având în vedere că un posterior mai mare întotdeauna va fi atrăgător, nu trebuie să-ți faci probleme dacă ai acest tip de siluetă. Ți se potrivesc de minune rochiile cu talie ridicată, blugi cu talie joasă și cămășile slim. Pentru un plus de stil poți adăuga accesorii în zona gâtului, pentru a atrage mai mult atenția în partea de sus a corpului.

Silueta Dreptunghi

Dacă ai umerii, bustul și coapsele cam de aceeași dimensiune, înseamnă că ai silueta dreptunghi. În majoritatea cazurilor, dreptunghiurile au șoldurile cu 20 cm mai mari decât talia, iar țesuturile adipoase se acumulează mai mult în zona feței, a bustului și a abdomenului. Dacă te regăsești în această categorie, cumpără-ți haine prinse în talie și care să creeze iluzia de rotunjimi. Astfel, orice haină pe care o vei strânge în talie, orice rochiță sau cămașă cu volane în zona bustului și a coapselor va crea un echilibru pentru silueta ta.

Silueta Măr

Femeia cu umerii mai lați decât șoldurile se încadrează în această categorie și au tendința să se îngrașe mai mult în zona feței, a pieptului și a abdomenului. Ce haine te avantajează în acest caz? Axează-te mai mult pe vestimentații cu talie mai mică: tunici, rochițe cu centură, jachete pe talie lăsate ușor deschise pentru a crea iluzia de talie îngustă. La fel, n-ar trebui să-ți lipsească din garderobă bluzițele sau rochiile cu peplum sau fustele cloș.

Indiferent de forma corpului pe care o ai, nu uita că trebuie să ai grijă de el prin alimentație și sport. Citește următorul articol pentru un plus de informații!