Corpul perfect este obiectivul la care vrea să ajungă orice femeie, dar de cât timp e nevoie să se ajungă la un rezultat foarte bun și care sunt tipurile de exerciții care trebuiesc făcute zilnic pentru a avea un corp perfect?

Organizația Mondială a Sănătății ne recomandă mult exercițiu aerobic, și anume:

  • 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată, de exemplu, mersul pe jos. Ideal ar fi să mergi pe jos 30 de minute timp de cinci zile pe săptămână.
  • Sau 75 de minute pe săptămână de efort intens cum ar fi, de exemplu, alergatul timp de trei zile a câte de 25 de minute.

Este important să îți repartizezi programul de exerciții pe câteva zile timp de o săptămână și să nu renunți la acest program. Iar dacă, de exemplu, într-o zi alergat o oră și jumătate pe o bicicletă eliptică, nu înseamnă că nu mai trebuie să exersezi în zilele următoare.

Combinarea sarcinilor lejere cu cele moderate și dificile.

Mersul pe jos

În drum spre serviciu, de exemplu, mersul pe jos este o sarcină ușoară pentru corp și foarte eficientă pentru a atinge rezultatele pe care ți le dorești. Este suficient să parcurgi 30 de minute pe zi.

Alergarea

Alergarea face parte din categoria sarcinilor moderate și pentru un corp sănătos este suficient să parcurgi 3-5 km în zilele de luni, miercuri și vineri (3 × 25 = 75 minute) ca să îți tonifiezi corpul!

Pentru diversitate, poți alterna activitățile fizice de exemplu, luni poți face o plimbare de 30 de minute cu bicicleta, miercuri – 45 de minute de aerobic, sâmbătă și duminică – plimbări pe jos  (30 + 45 + 30 + 60 = 165 minute de sarcini moderate).

Nu există o limită maximă de formare a corpului. Cu cât exersezi mai mult, cu atât mai bine pentru tine! Singurul sfat e să nu exagerezi și să începi cu exerciții ușoare, pentru a nu te epuiza.

Pe lângă exercițiile cardio, îți recomandăm și antrenament de forță pentru mușchi câte cel puțin 5 minute pe zi, precum și exerciții de echilibru și coordonare.

Spor la sport!