E vară. E timpul potrivit să profiți de sezon și să te bucuri împreună cu familia ta de zilele lungi și călduroase. Antrenează-ți copiii în jocuri interactive în aer liber, învățându-i să fie mai organizați și mai ingenioși! Iată câteva idei:

Săritul în cerc

Așează-i pe toți într-un cerc și fă o scurtă caracterizare a unuia dintre participanții la joc, fără să îi pronunți numele, de exemplu: „Are un tricou albastru și pantaloni maro!”. Participanții vor trebui să ghicească despre cine este vorba, iar din acel moment copilul despre care s-a vorbit va merge în interiorul cercului și va începe să sară, zicând: „Săriți în cerc, cu toții! Săriți și stați jos!”. Participanții vor trebui să-și găsească imediat câte un loc în care să poată sta jos. Este un joc de atenție care îi va antrena pe copii să asculte și să respecte instrucțiuni.

Leapșa pe copaci

Este un joc dezvoltat de cei de la „infinit-edu”, joc care se practică într-o curte cu copaci sau într-o livadă și reprezintă exercițiu fizic foarte bun care îi ajută pe copii să învețe despre copacii care sunt plantați. Se delimitează perimetrul terenului de joacă și se stabilește un Prinzător și un Strigător între participanți. Strigătorul strigă numele sau trăsătura copacului de siguranță. De exemplu:

-„Ești în siguranță dacă atingi un copac veșnic verde!”
-„Ești în siguranță dacă atingi un stejar!”
-„Ești în siguranță dacă atingi un copac care face fructe comestibile!”

Dacă Alergătorii nu ating un copac potrivit descrierii, pot fi prinși de către Prinzător. Odată atins de Prinzător, copilul respectiv va deveni și el Prinzător runda următoare. După prima rundă, Prinzătorii se întorc în centrul terenului de joacă, iar Strigătorul strigă o altă trăsătură pentru copacul de siguranță. Jocul se termină când toți Alergătorii au fost prinși și s-au transformat în Prinzători.

Zmeul

Ce poate fi mai frumos decât să-ți vezi copilul alergând fericit pe un derdeluș sau pe malul mării, ținând în mână un zmeu? Fie din hârtie sau din polietilenă, zmeul colorat pe aripi de vânt îți va face copilul fericit și jucăuș. Poți confecționa zmee acasă sau le poți cumpăra în magazinele de jucării.

Saci de sărit

În cazul în care vrei să transformi jocul în aer liber într-un sport, sacii de sărit sunt o idee minunată. Alege saci din rafie sau plastic, pentru a dezvolta forma fizică și spiritul de competiție al familiei tale!

Bicicleta

Folosită în parcuri sau pe aleile de cicliști, bicicleta este un mijloc ușor de deplasare și mișcare. Este o modalitate sănătoasă și distractivă de a petrece timpul în aer liber. Astfel, copilul tău nu va mai fi epuizat de mersul pe jos, ci dimpotrivă – se va bucura de aleile verzi ale parcului pe mersul cu bicicleta.

Fotbal, volei, baschet

Jocurile cu mingea sunt unele dintre cele mai preferate de familii, din simplu motiv că sunt foarte distractive și ajută la mânuirea excelentă a mâinilor și a picioarelor. Indiferent de jocul pe care îl preferi cu mingea, acesta te va binedispune mereu și îți va face ziua mai interesantă.

Acestea au fost doar câteva idei de jocuri în aer liber, dar lista poate continua. Tu cum îți petreci timpul cu familia?