Fiecare relație de cuplu e unică și are nevoie de o atitudine grijulie din partea partenerilor pentru a menține armonia și iubirea. Se spune că oamenii aflați în relații amoroase de lungă durată au obiceiuri zilnice de rutină care le consolidează relația. Iată câteva sfaturi pentru a păstra fericirea în relația de cuplu.
De acum încolo, mereu împreună.
Cu siguranță, ați încercat să vă transpuneți ca și cuplu în viitor și să vă vedeți tot împreună peste 10-20 de ani. Construiți, așadar, planuri pe termen lung împreună. Puteți să faceți, de exemplu, o hartă a viselor comune și să o traversați imaginar. Poate visați să ajungeți la carnavalul de la Rio sau la Paris, să învățați un dans împreună, să vă construiți o casă etc. Este important să existe niște planuri la care să lucrați împreună, iar acest lucru vă va consolida cu adevărat relația.
„Îți mulțumesc! ” – atât simplu, dar important!
Cat de des îi adresezi mulțumiri partenerului tău? De multe ori poate uiți să o faci pentru că nu îți pare atât de important, motivul fiind „știe că îl/o apreciez, iar banalele mulțumiri ar fi de prisos… ” Însă, de cele mai dese ori, un simplu „mulțumesc” pentru lucrurile mărunte sau cuvintele frumoase, ameliorează starea de spirit și îi motivează pe parteneri să continue împreună pe același drum.
Comunicarea susține iubirea.
Cheia unei relații armonioase în cuplu o reprezintă exprimarea și ascultarea, iar partenerul de cuplu trebuie să fie cel mai bun prieten, cu care sa poți discuta practic orice. Comunicarea vine să sporească încrederea în cuplu și să consolideze relația, fiind ca un balsam pentru sufletele celor îndrăgostiți.
Tandrețea topește gheața.
Faptul că sunteți de mult timp împreună, nu înseamnă că trebuie să uitați de limbajul non-verbal al iubirii, de romantism, de tandrețe. Țineți-vă de mâini, îmbrățișați-vă, sărutați-vă. Atingerile sunt acele lucruri care trezesc simțuri, transmit căldură, dragoste, recunoștință și pasiune.
Atenție la certuri!
Dragostea este un sentiment firav, iar dacă o rănești, se poate deteriora. Dacă îți cunoști foarte bine partenerul și ești conștient de punctele sale vulnerabile, nu îți folosi armele pentru a-l răni. Orice are o rezolvare și mereu există loc de discuții, înțelegeri și iertări. Chiar dacă ești foarte supărat, nu îți provoca partenerul la certuri, pentru că iubirea este ca un bibelou fragil care trebuie protejat zi de zi.
Uneori, e nevoie de spațiu și libertate.
Aproape fiecare din noi are nevoie să fie uneori singur, pe propria insuliță de gânduri și simțuri. Nu e nimic anormal, dimpotrivă: nevoia de a fi singur trebuie înțeleasă și tratată cu respect. A insista ca tot timpul liber pe care îl are partenerul să ți-l dedice ție, poate deteriora relația de cuplu deoarece partenerul se poate simți sufocat. A petrece timp singur nu înseamnă că nu mai există dragoste, ci a-i acorda spațiu partenerului, lucru care demonstrează respect, dragoste și o funcționalitate sănătoasă a relației de cuplu.
Comenteaza