Fie că realizezi asta sau nu, dar astăzi vei crea ceva care, la un moment dat, ți se va întoarce. Cu alte cuvinte, vei arunca bumerangul. În mod conștient sau inconștient, în fiecare zi facem acest lucru pe scena vieții, totul reflectându-se în vorbele, acțiunile și atitudinea noastră.

În popor, efectului de bumerang i se mai spune „Ce semeni, aceea culegi…”, „După faptă – și răsplată!”. Acest principiu funcționează după cum te comporți în viața de zi cu zi cu ceilalți. Dacă, de exemplu, nu oferi iubire, nu vei primi iubire. Iar dacă îi tratezi pe ceilalți cu respect și iubire, fii sigur că și ei te vor iubi și respecta, la rândul lor.

Și invers: dacă bârfești, ameninți, critici și faci lucruri urâte pe la spatele unei persoane, să nu fii surprins că, la un moment, vei fi răsplătit cu aceeași monedă sau, mai rău, vei fi ignorat definitiv.

Dacă minți, vei fi detestat, dacă furi – vei sta după gratii…

Consecințele bumerangului rareori sunt imediate. Acestea se manifestă în timp. De exemplu, dacă ești o persoană cumsecade, ești un exemplu pentru cei din jur, îi ajuți pe ceilalți, oferi iubire și sprijin, dar nu ești recompensat pentru toate aceste lucruri, nu dispera, pentru că viața îți pregătește surprize frumoase! Vei vedea, că o dată cu trecerea timpului te vei bucura de roadele semințelor plantate cu ceva timp în urmă.

Mai sunt oameni care așteaptă să primească ceva înapoi anume de la persoana căreia i-au oferit ceva. Numai că lucrurile stau altfel: nu poți ști niciodată de unde va veni răsplata. Cert e că ea vine întotdeauna!

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează bumerangul vieții, privește lucrurile în oglindă. Ceea ce primești acum este ceea ce ai oferit tu altora. Ceea ce le-ai refuzat altora, îți este refuzat acum. Viața ta vă intra într-un circuit frumos atunci când vei ști să oferi, înainte de a cere.

Așadar, cum vei arunca bumerangul astăzi? Dicizia îți aparține!

Citește și: Schimbă-ți viața, folosindu-te de puterea gândului