Cu toții avem o viziune frumoasă despre viitor, dar este important și să credem cu tenacitate în lucrul ăsta. Încrederea că viitorul este plin de lucruri frumoase, fericire, succes pe plan personal și financiar este cea mai bună modalitate de a începe o viață prosperă.

Chiar dacă uneori pare puțin probabil sau chiar imposibil să realizăm anumite lucruri, trebuie să ne exprimăm idealul și să ni-l imaginăm cât mai real cu putință, pentru ca toate lucrurile frumoase să se realizeze la un moment dat. Fie că vorbim de sănătate, personalitate sau o carieră uluitoare, important e să ai multă voință pentru a cristaliza toate aceste lucruri în soluții de viitor. Voința, străduința și ambiția pot da rezultate!

După cum am menționat și în cele 20 de adevăruri care îți vor schimba viața, totul începe cu tine: trebuie să-ți schimbi modul de gândire, să te setezi pozitiv, să știi să oferi, să nu aștepți că-ți va pica ceva gratis și să nu regreți că pierzi ceva. Iar pentru a realiza ceva în orice domeniu, este nevoie de energie fizică, emoțională, creativă și spirituală. Încearcă să-ți suplinești fiecare dintre aceste tipuri de energie.

„Omul s-a născut pentru a cuceri și a învinge”, a spus Dale Carnegie. Pentru asta, este nevoie ca fiecare să-și analizeze aptitudinile și să meargă pe linie dreaptă spre idealul său. Prosperitatea începe din mintea noastră și este absurd să lucrezi asupra atingerii unui scop, dar să te aștepți la alt rezultat. Iată de ce, trebuie să îți faci o imagine clară în mintea ta, un model pe care să îl urmezi cu strictețe. De exemplu, nu vei deveni niciodată bogat, dacă în mintea ta te vezi pe jumătate sărac în viitor. Nu vei fi niciodată fericit, dacă în mintea ta te vezi singur în viitor. Trebuie să crezi cu adevărat că vei primi exact ceea ce te aștepți să primești.

Dar cum mai putem spera, de exemplu, dacă pașii pe care îi facem ne cam duc spre eșec? Dale Carnegie a spus:

Dacă ai eșuat în ceea ce ți-ai dorit foarte mult să realizezi, acceptă înfrângerea, dar nu renunța. Încearcă altceva. Ai mai mult de o coardă la arcuș – trebuie doar să o descoperi.

Gândurile noastre au o mare putere asupra a ceea ce obținem. Dacă abordăm traiectoria spre viitor în mod pesimist și deprimant, atunci oricât am munci, ne vom izbi de eșec. Dacă mintea noastră este mereu setată pe boli, sărăcie, singurătate, atunci la asta vom ajunge. Nu există să obții opusul, pentru că ceea ce ai în minte este gravat în viața ta, iar toate realizările se realizează mai întâi mental, și doar apoi – real.

Teama de eșec îi împiedică pe mulți să-și realizeze visurile. În același timp, obiceiul de a privi viitorul cu optimism, siguranță și încredere, va risipi orice frici și îndoieli.

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu