Dialogurile în cuplu, adesea constructive și inofensive, pot fi uneori neplăcute și pot distruge chiar și cele mai rezistente relații. Există, cuvinte sau fraze ucigașe care se află în vocabularul tuturor cuplurilor și care pot răni în profunzime inima persoanei dragi. Aparent, acestea nu sunt spuse cu intenție rea: „Calmează-te!”, „Ți-am spus…” și altele, dar în realitate au un impact negativ uriaș asupra relaționării.

Să vorbim un pic despre relația cu un bărbat. Dacă vrei ca aceasta să fie armonioasă și de lungă durată, ai grijă cum îi vorbești, pe ce ton îi vorbești, pentru că există cuvinte care îl vor face să se îndoiască de dragostea ta față de el și atunci, tot tu vei suporta consecințele.

Iată 10 fraze pe care nu trebuie să le spui niciodată unui bărbat

„Tu trebuie să..!”

Probabil, cea mai „preferată” frază din viața de zi cu zi a multor cupluri. În opinia mea, aceasta ocupă prima poziție în clasamentul frazelor, din cauza căreia chiar și cele mai sănătoase relații suferă eșec. Aceste cuvinte dau o încărcătură emoțională atât de negativă bărbatului, încât pot semnala sfârșitul relației.

„Hm…fratele meu se descurcă mai bine…”

Comparația dintre partener și frate sau orice alt bărbat, de exemplu, în momente de certuri poate provoca certuri sau izbucniri emoționale negative. Spunându-i aceste lucruri partenerului, îl vei bloca psihologic, îl vei dezamăgi și îl vei îndepărta de tine.

„Dacă m-ai fi iubit cu adevărat…”

Este o frază pe care bărbații o percep ca pe o manipulare sau constrângere psihică în schimbul unui lucru. Este vital ca într-o relație sănătoasă să nu existe loc de manipulare, pentru că acest lucru îi irită pe bărbați și subminează temelia relației.

„Ți-am spus! Te-am avertizat!”

Bărbații își doresc să se simtă importanți și protectori. Când îi lansezi avertismente, bărbatul se enervează, își pierde stima de sine și încrederea. Pentru el, treci treptat de la statutul de femeie iubită la statutul de profesoară plicticoasă sau mamă cicălitoare.

„Nu ai voie!”

S-ar părea că e normal să-i interzici ceva și punct. Însă, gândește-te că acest cuvânt el l-a auzit de nenumărate ori când era copil. Prin urmare, te va percepe drept o persoană care vrea să domine în orice situație și îl țină sub papuc.

„Calmează-te!”

Acest cuvânT rostit la imperativ poate fi ca un gaz pe foc. Dacă la începutul relației bărbatul mai poate tolera acest ordin, păi la un moment dat el poate provoca scandalul anului! Partenerul simte același sentiment de frustrare  și când îi spui: „Ești prea sensibil!”, „Nu exagera!”

„Tu niciodată nu ai…”

Toate frazele care încep cu aceste cuvinte, de exemplu: ”Tu niciodată nu ai apreciat ce fac pentru tine. Tu niciodată nu m-ai iubit. Tu niciodată nu ai fost mulțumit…” le poți adăuga de pe acum în lista neagră a vocabularului tău. Chiar dacă ai dreptate de o mie de ori, aceste cuvinte îl vor pune pe bărbat într-o poziție defensivă. În subconștient, el va gândi că locuiește cu o persoană care îl învinovățește frecvent de anumite lucruri și, cel mai probabil, el va dori să se elibereze de tine.

„Nu mă interesează!”

Această frază poate ucide chiar și cele mai puternice sentimente. Psihologii afirmă că nu există nimic mai grav într-o relație decât indiferența. Expresia „Nu mă interesează….Nu-mi pasă” chiar dacă pare inofensivă, va demonstra că tu pasezi toate responsabilitățile către partener. Iar bărbații detestă femeile nepăsătoare.

„Nu mă mai iubești?”

O frază care-i poate ruina seara când se întoarce de la serviciu obosit. Sau weekend-urile pe care vrea să le petreacă liniștit în familie. Această întrebare îi poate provoca doar irascibilitate și senzația că are o parteneră labilă emoțional și nesigură pe ea. Să știi că la un moment dat, fiind indispus, chiar va crede că nu te mai iubește și abia acum a deschis ochii, „datorită” ție. În loc să îl întrebi: „Nu mă mai iubești?”, mai bine i-ai da un sărut :-*

„Trebuie să discutăm ceva serios.”

Această frază, spusă întâmplător în timpul unei conversații telefonice, va face chiar și pe cel mai curajos bărbat să se întoarcă acasă atunci când adormi. Dacă vrei să fii fericită alături de el și să ai liniște în casă, e mai bine să uiți de această frază. Sau, cel puțin, o poți reformula astfel: ”Dragul meu, atunci când vei fi mai binedispus și mai odihnit, aș vrea să discutăm ceva important.”

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu