Viața ne oferă atât de multe lucruri pe care le putem realiza, însă pare că timpul e prea scurt ca să reușim să le facem pe toate. Gândurile, interacțiunea cu tot ce ne înconjoară, tot ce ni se întâmplă în fiecare zi – face parte din viață. Reflectând asupra acestui gând, ar fi minunat ca fiecare din noi să trateze cu înțelepciune ideea de a trăi viața cu sens.

Pentru a da sens lucrurilor pe care le trăiești, nu e suficient să identifici niște reguli și să le respecți cu strictețe. Faptele coerente de zi cu zi reprezintă cheia unei schimbări sigure spre mai bine. Schimbarea mediului, a tabieturilor păstrând aceeași motivație te pot ajuta să dai sens lucrurilor din viața ta. Ceea ce vrem să-ți prezentăm nu sunt reguli de viața, ci niște sfaturi utile de luat în seamă.

1. Fă-ți timp să-ți asculți vocea interioară.

Întreabă-te uneori de ce ai decis să faci anume așa, și nu altfel? Ai decis să faci acest lucru pentru cineva anume sau pentru tine? Este destul de greu să îți separi vocea interioară de opiniile altor oameni, dar atunci când începi să faci acest lucru, devii motivat să iei decizii care se potrivesc exact scopurilor și idealurilor tale. Astfel, devii întotdeauna sigur de deciziile pe care le ia vocea ta interioară.

2. Puterea stă în controlul gândurilor tale.

Când ai observat ultima dată că gândurile negative îți ocupă mintea? Poate că acest lucru se întâmplă chiar acum? Învață să urmărești gândurile negative, să le organizezi și să te concentrezi pe alte lucruri. Abilitatea minții tale de a te concentra asupra lucrurilor cu adevărat importante, îți permite să-ți urmezi calea corectă în viață. Dacă te simțiți mai mereu epuizat, s-ar putea să fie din cauza incapacității de a-ți controla gândurile. Uneori mintea ta este ca o fiară care trebuie îmblânzită!

3. Identifică când poți fi în stări de flux.

Atunci când ești relaxat, concentrat și determinat, intri într-o stare mintală în care succesul este iminent. Te prinzi scufundat într-o activitate performanta și simți că ai acces la un canal de energie pe care de obicei nu îl ai la dispoziție. Explorează momentele în care acționezi într-o stare de flux, află care este mediul care stimulează această stare și încercă să-ți creezi condițiile necesare pe tot parcursul zilei pentru a rămâne în această energie.

4. Menține luciditatea minții cu ajutorul meditațiilor.

Este uimitor modul în care meditația de dimineață îți poate schimba ziua! Concentrarea pe respirație te ajută la menținerea lucidității și a simplității în gândire pe tot parcursul zilei, inclusiv în timpul unei conversații tensionate sau la un interviu de angajare. Amintește-ți mereu că trebuie să revii la gânduri liniștite și să te concentrezi asupra respirației. Acest lucru vă va ajuta să face să realizezi mai multe pe parcursul zilei. Cheia lucidității este mintea calmă!

5. Evaluează-ți valorile de bază în fiecare săptămână

Cum îți onorezi valorile pe plan personal, profesional și social? Fii sincer cu tine însuți. Dacă ceea ce faci în timpul zilei nu se corelează cu adevăratele tale valori, atunci mergi pe o cale greșită.

6. Nu căuta să mergi pe căi ușoare.

Sunt două căi pe care poți merge: fie îți îndeplinești misiunea în viață prin realizări de succes, fie nu. Nu există modalități ușoare de a reuși ceva anume. Făcând în fiecare zi ceea ce corespunde personalității și valorilor tale este cel mai bun lucru pe care îl poți face!

7. Încearcă să-ți dai răspunsuri în fiecare zi la aceste întrebări:

„Am făcut ceva important azi? Am scris ceva de care să fiu mândru? Am meditat azi asupra lucrurilor care mi se întâmplă?” Dacă răspunzi mereu cu Da, felicită-te și realizează ce minunat este că ai făcut ceva important în viața ta.

8. Alege mediul care te face fericit.

Înconjoară-te de prieteni, comunități sau oameni pozitivi, cu inițiativă, oameni activi, cinstiți și perseverenți!

9. Fă lucruri care te caracterizează.

Fă ceea ce te caracterizează și ți se potrivește. Altfel nu vei putea să-ți respecți regulile stabilite pe termen lung. Fă lucrurile simple și care-ți aduc plăcere. De exemplu, dacă vrei să scrii în jurnal dimineața sau seara, fă-o și bucură-te de acest proces.

10. Explorează, reflectează, experimentează!

Acesta este un mod minunat de a înțelege ce funcționează pentru tine și ce nu. Urmărește-ți experiența personală și găsește un nou mod de a gândi și de a acționa în favoarea ta.

Dacă vrei să fii un om împlinit, trăiește viața cu sens!