O căsnicie bazată pe dragoste și înțelegere, mai ales la început de drum, se aseamănă cu laptele și mierea. Bucuria și fericirea devin cei mai buni însoțitori ai tinerilor căsătoriți, iar pentru a le păstra, este nevoie de multă înțelepciune. În 1920, scriitorul Frank Crane a scris o serie de sfaturi la acest subiect, care sunt actuale și în prezent.

1. “Veți avea probleme, pentru că sunteţi oameni. Iar în Cartea Sfânta se spune că omul se naște pentru a suferi, după cum scânteia se naște ca să zboare.

2. Fericirea nu este de lungă durată. Vor fi lacrimi, emoții și, probabil, inimi rănite. Veți umbla dintr-un colț în altul al casei, nu veți putea închide un ochi toată noaptea și veți privi în tavan, așa cum s-a întâmplat cu părinții și bunicii voștri.

3. Când va veni vremea suferinței, amintiți-vă înțelepciunea cea mai de preț: nu permiteți niciodată problemelor să stea între voi. Toate cele mai importante lucruri le puteți rezolva doar voi doi. Vor exista dezamăgiri, regrete, pierderi, dar veți trece peste toate dacă veți fi unul lângă celălalt și nu veți permite răului să se strecoare între voi.

4. Fiți parteneri adevărați. Promiteți-vă sa nu încheieţi vreo înţelegere cu oamenii invidioși și care vă dau sfaturi proaste, să nu vă bârfiți unul pe celălalt.

5. Fiți atenți cu prietenii apropiați cărora le spuneți secretele despre partenerii voștri. Prietenii au reușit să destrame mai multe căsătorii decât oricine altcineva. Deveniți, mai degrabă, prieteni unul cu celălalt doar voi doi, în cuplu.

6. Nu trebuie să aveți secrete unul față de celălalt. Jurați-vă credință, fiți împreună și la bine și la greu și nu divulgați nici un secret mamelor sau soacrelor.

7. Ignorați toate bârfele pe care le auziți despre voi ca și cuplu și nu vorbiți despre partenerul vostru cu o a treia persoană. Pentru că cifra trei este una periculoasă atunci când merge vorba despre o căsnicie. Aceasta simbolizează un triunghi ale cărui colțuri sunt ascuțite și otrăvitoare.

8. Atunci când apar greutăți și probleme financiare, apropiați-vă cât mai mult unul de celălalt și astfel veți trece cu bine peste ele.

9. Nu cedați atunci când apar perioade grele în viață, nu permiteți ca problemele să vă despartă. Chiar și atunci când apar probleme cu copiii, nu permiteți ca acestea să vă ruineze căsnicia.

10. Rețineți un lucru simplu de tot, puteți chiar să îl scrieți pe o foaie și să o atârnați undeva în casă: lumea e plină de probleme, iar viața e plină de neajunsuri. Însă acestea nu vă vor întuneca relația dacă nu le veți lăsa să stea între voi doi.”

Ți-a plăcut articolul? Urmărește-ne și pe pagina de facebook!
Adaugă un comentariu