„O rețetă pentru când ai dezordine în minte…”

Cu cât mecanismul societății noastre devine mai complex, cu atât experimentăm mai des stresul.  Viața de zi cu zi nu prea pare să ne răsfețe pe noi, oamenii moderni. Iată cum poți scăpa de stres, calmându-ți nervii în doar câteva minute!

Vei avea nevoie de 2 nuci și o atitudine hotărâtă! Un mic obicei este tot ce-ți trebuie pentru a te calma. Metoda va funcționa instantaneu: masează palma cu 2 nuci. Pare greu de crezut, dar cochilia nucilor este foarte plăcută la masare. Acest material natural nu poate fi comparat cu niciun alt masaj, nici chiar cu terapia prin acupunctură.

Acest exercițiu simplu cu doar două nuci te scapă de stres!

Care este ideea:

Pe palmele noastre există puncte active responsabile de activitatea organelor interne. Masându-le, poți scăpa de diferite dureri, stres și chiar boli.

Medicina asiatică explică eficiența exercițiilor cu nuci prin faptul că activitatea mentală este controlată atât de creier, cât și de organele interne. De exemplu, energia vine de la plămâni, rațiunea vine din inimă, spiritul vine de la ficat, iar dorința de a-ți atinge obiectivele este influențată de activitatea renală.

Între degete și terminațiile nervoase există o relație strânsă.

Prin urmare, pentru a te calma rapid, trebuie să faci  următoarele exerciții:

  1. Ia 2 nuci în fiecare palmă și fă mișcări circulare.
  2. Pune nucile pe punctele active situat pe suprafața inferioară a încheieturii, în canelura dintre tendoane, apasă-le ușor cu palma celeilalte mâini și fă mișcări circulare cu nucile.
  3. Masează ușor vârfurile degetelor mici cu degetele celeilalte mâini.

Stresul și tensiunea mentală apar atunci când o persoană nu-și ascultă vocea interioară sau nu acordă atenție adevăratelor sale sentimente.

Amintește-ți că sursa de armonie și echilibru este în tine!

Imaginează-ți că ești un samurai solitar în sufletul căruia există un loc pentru relaxare și armonie.

Deci, nu e nevoie să vizitezi un templu sau un altar și priveliști din grădini liniștite pentru a te sustrage de la grijile cotidiene. Pentru a te liniști, este suficient să închizi ochii și să te gândești la ceva cu adevărat plăcut, făcând acest exercițiu.

Pare funny, dar nu este o idee ea să porți mereu 2 nuci în geantă. Testează această tehnică simplă și vei fi uimit(ă)! O poți împărtăși și cu prietenii tăi!

Fii Zen și urmărește-ne pentru mai multe tehnici de relaxare, recomandate de călugării asiatici!

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu