Ochii sunt reflexia sufletului, a sentimentelor și a gândurilor noastre. Se spune că ochii nu mint niciodată și chiar ne fac să citim personalitatea cuiva, prin intermediul expresiei și a culorii lor.

Deci, care este legătura dintre culoarea ochilor și personalitatea unui om?

Ochii albaștri

Sunt considerați cei mai frumoși ochi, ei fiind inspirația multor poeți și compozitori romantici. Persoanele cu ochi albaștri sunt senine, energice, pline de viață, cărora le place să trăiască clipa. Cei care au ochii albaștri sunt considerați unii dintre cei mai inteligenți oameni. Ei nu suportă minciuna și contradicțiile. Sunt orgolioși și își pot stăpâni emoțiile chiar și în cele mai dificile momente. Oamenii cu ochi albaștri sunt adorabili: le place să facă surprize persoanelor dragi și sunt mereu alături atunci când este nevoie de un sprijin. Când vine vorba de bărbați, se spune că ei sunt foarte sentimentali și își doresc o iubire adevărată care să dureze toată viața. Există chiar statistici care arată că cei cu ochii albaștri sunt blânzi și sărută foarte bine!

Ochii căprui

Sunt cei mai des întâlniți, iar persoanele cu ochi căprui sunt foarte încrezătoare. De cele mai multe ori, oamenii cu ochi căprui sunt amabili și politicoși. Își iubesc foarte mult familia, rudele și prietenii. Se implică foarte mult într-o relație și fac totul ca persoana dragă să se simtă iubită și satisfăcută. Persoanele cu ochi căprui sunt, de obicei, zâmbitoare și îi încurajează pe ceilalți să facă același lucru. Când vine vorba de femeile cu ochi căprui, acestea își manifestă iubirea la maxim față de partener și știu foarte bine cum să îl facă să se simtă cu totul special. „Ochii căprui fură inima oricui!”

Ochii verzi

Sunt ochi misterioși, plini de pasiune. Oamenii cu ochii verzi sunt inteligenți și au un simț inegalabil al umorului. Capacitatea de a lua decizii rapide și eficiente îi face pe ce cu ochii verzi să reușească aproape orice și să treacă peste toate obstacolele. Ochii verzi sunt foarte atenți pe cine aleg să le fie alături. Pun mare accent pe sinceritate, dragoste și respect într-o relație și își doresc să primească același lucru. Cei cu ochii verzi visează mult și mereu tind să-și realizeze planurile. Sunt misterioși și pot să păstreze secretele. Mare atenție, însă, atunci când vrei să-i superi, pentru că oamenii cu ochi verzi pot fi impulsivi, geloși și răzbunători!

Ochii gri

Sunt rar întâlniți, iar persoanele cu ochii gri sunt extrem de echilibrate și calculate. Știu să ia decizii corecte și să ducă lucrurile până la bun capăt. De aceea, cei cu ochii gri sunt considerați cei mai buni lideri. Le place foarte mult ordinea, corectitudinea și profesionalismul. Fiind oameni principiali, cei cu ochii gri vor sta mereu pe propriile poziții și nu vor suporta să fie contraziși sau criticați. Când este vorba de o relație, aceștia se dedică partenerului cu toată ființa lor și sunt în stare să iubească doar o dată în viață.