Spălatul vaselor a fost și rămâne o problemă în majoritatea cuplurilor care locuiesc împreună. Farfuriile murdare, paharele, tigăile pline de grăsime care se acumulează în chiuvetă după o zi epuizantă de muncă, îi fac mulți să pună întrebarea: cine va spăla vasele astăzi?

Organizațiile non-profit care studiază dinamica relațiilor în cupluri, afirmă că răspunsul la această întrebare poate afecta în mod semnificativ relațiile de cuplu. În familiile în care doar femeia spală vasele, apar mai multe conflicte, iar viața de cuplu devine chinuitoare și afectează până și relațiile intime dintre bărbat și femeie. În schimb, pentru cuplurile care împărtășesc această responsabilitate în mod egal, lucrurile stau mult mai bine.

Se pare că femeilor le revin cele mai grele sarcini în casă. Femeia gătește, are grijă de copii, curăță cu aspiratorul, calcă hainele, în timp ce bărbatul se limitează la scosul gunoiului și la spălatul mașinii.

Totuși, psihologii afirmă că în ultimii ani, proporția participării bărbaților la treburile casnice a crescut. Astăzi, bărbații se implică în treburi casnice în medie patru ore pe săptămână, iar ponderea cuplurilor care spală vasele împreună a crescut de la 16% la 29%. Sună încurajator, nu? 😀

A face lucrurile casnice împreună este mult mai ușor și mai rapid. Nu te înțelegi cu partenerul în această privință? Ce ar fi să îi propui ca tu să speli vasele iar celalalt să le aranjeze la loc, sau invers?

Chiar dacă aveți o mașină de spălat vase, unul le poate clăti iar celălalt le poate aranja în mașină. Acest lucru va elimina definitiv problema vaselor murdare și chiar vă va întări relația de cuplu, pentru că veți face totul împreună.

Treburile casnice făcute frecvent în echipă creează o legătură mai strânsă între parteneri. Astfel, ei încep să simtă că pot face față împreună oricăror situații!