„Ce idee ciudată!..Să-ți faci curat în minte, în suflet? Oare e posibil așa ceva?”

Poate nu conștientizezi întotdeauna, dar gândurile și sentimentele negative se pot strecura cu ușurință în mintea și sufletul tău. Acestea abundă aidoma unui val care-ți intensifică simțurile, emoțiile și faptele.

Ideea e că emoțiile vor să supraviețuiască. De aceea, când ești în depresie sau apatie, îți reamintești tot ce e mai trist din viața ta, iar asta te copleșește. Și atunci, cum faci? Încerci să faci o „curățenie”: fie îți controlezi emoțiile, fie le înlocuiești cu altele, mai bune!

De exemplu, atunci când îți faci curățenie în garderobă, vrei să arunci lucrurile vechi și să le înlocuiești cu altele noi, mai comode, mai frumoase. Cu alte cuvinte, scapi de ceea ce nu mai vrei și faci loc lucrurilor dezirabile. Nu-i așa?

Același lucru este valabil și pentru mintea și sufletul tău!

Dacă îți încarci mintea cu gânduri urâte, nu mai ai loc pentru altele, mai senine. Trebuie să alungi gândurile negative și să le înlocuiești cu cele pozitive.  Pentru că mintea nu poate rămâne goală, ajut-o să acumuleze gânduri și emoții frumoase. Astfel, îți vei mări încrederea în propria persoană și vei fi mai fericit(ă)!

Fă curățenie în suflet. Iartă.

„Legea iertării este un maestru aspru. Ne forțează să ne examinăm motivele. Ne cere să privim adânc în interior. Opera iertării ne cere să renunțăm la nevoia de a avea mereu dreptate. Aceasta este o cerință uriașă.”, a spus Greg Anderson.

Există și o manieră spirituală de a ierta și anume: de a înlocui resentimentele, ranchiuna și ura cu resemnare, aprobare, acceptare și…o trecere cu vederea peste anumite lucruri. În primul rând, trebuie să fii sincer(ă) în dorința ta de a ierta. Trebuie să regreți anumite lucruri. Poți începe prin a cere tu, mai întâi, iertare de la cei cu care te-ai certat, iartă-te pe tine însuți, după care înrădăcinează în mintea ta gânduri pozitive care te vor ajuta să ierți pe toți cei ce ți-au greșit.

Eliberează-ți sufletul și mintea de tot ce e urât. Poți atribui această eliberare universului, lui Dumnezeu sau chiar conștiinței tale, iar astfel vei simți cum de pe mintea ta se ia o povară. Dacă simți că nu poți face acest lucru, mai contemplează. Imaginează-ți-l pe omul pe care nu-l poți ierta, vezi-l în minte și eliberează-l.

Puterea ta constă în calm, răbdare, încredere și bunătate. Acordă-ți timp, pentru că nu totul se rezolvă imediat. Lucrează asupra ta. Învață din greșelile trecutului pentru a le depăși și nu a le mai repeta. Declară-te dispus(ă) să faci și să vezi lucrurile și altfel decât până acum!

Ți-a plăcut articolul? Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori și pe pagina noastră de Facebook. 
Adaugă un comentariu