Calitatea vieţii noastre şi traiul decent nu depind în totalitate de situaţia financiară pe care o avem. De aceea, nu este absolut necesar să te muţi cu traiul în altă ţară sau să-ţi schimbi locul de muncă, crezând că vei trăi mai bine sau vei avea mai mulți bani.

Acordă atenție criteriilor care îţi afectează în mod direct calitatea vieţii şi încearcă să le ajustezi în funcție de necesităţi. Luate separat, aceste criterii pot părea nesemnificative, însă per asamblu ele pot avea un impact uimitor asupra vieţii tale.

Analizându-le pe toate, ne vom opri la sănătate, în primul rând. Se ştie foarte bine ca până şi cea mai mică problemă de sănătate afectează calitatea vieţii, însă nu toţi o elimină, ci continuă să îndure şi să spere că va trece cumva şi fără intervenţia medicilor. Iar cel mai elocvent exemplu, nu poate fi altul decât durerea de dinţi. Prin amânarea vizitei la medicul stomatolog nu vei face altceva decât să înrăutăţeşti situaţia, aplicând astfel o bulină neagră pe calitatea vieţii tale.

Citește și: Recomandările stomatologilor pentru sănătatea orală

Conform statisticilor la nivel mondial, cancerul mamar ocupă primul loc în rândul femeilor bolnave de cancer şi poate fi tratabil în stadiile incipiente. De aceea, femeile ar trebui să efectueze investigații cu ultrasunte la sâni la un interval de o dată la jumătate de an.

Nu neglija starea ta de sănătate atunci când apare un disconfort, fie chiar şi minor!

Un alt criteriu ce afectează calitatea vieţii este alimentaţia. Nu este un secret că alimentele dăunătoare afectează direct atât starea de sănătate, cât și durata vieţii şi pot duce la obezitate. Să-ți formezi o dietă sănătoasă este foarte uşor. Pentru a consuma alimente sănătoase, nu este necesar să cheltui sume mari de bani, dacă ştii să-i gestionezi corect. De exemplu, ai putea să economiseşti nişte bani, renunţând la obiceiurile nocive, cum ar fi fumatul, consumul de alcool sau consumul excesiv de dulciuri. Toate acestea afectează negativ calitatea vieţii tale. Va fi greu să renunţi la ele, pentru că ți-au creat deja o dependentă puternică, însă cu ajutorul sportului sau, de ce nu, prin vizite la un psihoterapeut, vei putea scăpa de ele.

Un alt criteriu care îţi conferă confort și dă calitate vieții tale este curățenia.  Și nu vorbim aici despre ordinea aia impecabilă făcută zilnic, dar cel puţin menţinerea locuinței într-o stare curată, proaspătă. Privind în ansamblu, s-ar părea că nu e ditamai problema dacă e dezordine în casă, dar totuși te deranjează și ai vrea să te simți mai confortabil în propria ta casă. De exemplu, coşul de gunoi lăsat câteva zile va provoca un miros neplăcut, insuportabil chiar, lucru care te va deranja. La fel este şi cu praful necurățat la timp sau vasele nespălate.

Pe scurt, am relalat unele criterii care sunt direct proporţionale cu calitatea vieţii tale şi care depind în cea mai mare parte de tine; depind de atitudinea ta faţă de viaţă, faţă de ceea ce faci, cu ce te ocupi, unde stai, ce mănânci, cu cine interacţionezi şi ce plăceri primeşti de aici.

Fiecare om îşi creează soarta după bunul său plac, iar soarta este, de fapt, viaţa. Totul se află în mâinile tale şi doar de tine depinde cât de calitativ îţi trăiești viaţa. Și nu este deloc nevoie să cheltuieşti sume mari de bani pe niște chestii care îţi pot aduce satisfacţie și fără să-ți golești portmoneul. Viața este rezultatul alegerilor tale. Ești ceea ce creezi și trăiești!

Zi cu spor și toate bune!